Skocz do zawartości

[Korba] kompatybilność korby z ilością biegów

D4RTMOOr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawa jest prosta i łatwa. Mam manetki pod 9 rzędów.. Przerzutka z tyłu tez jest pod 9.. Zaczynają sie schody.. Kasete też mam 9-rządową lecz bebenek zmieści tylko 8 rzędów.. Dlatego zdjołem ostatnią koronkę i jeżdżę na 8 rzedach.. Bo nie mogę nigdzie znaleźć bębebka pod 9 rzędów który pasował by do mojej piasty( jest troche stara Acera). Zamówiłem sobie korbe LX-a M580 bodajże( nie jestem pewnien na 100%. Korba jest prawdopodobnie pod 9 rzędów.. I pytanie jest takie. Będę mógł na razie śmigać na tej korbie mając 8 rzędów z tyłu? Blaty nie zniszczą sie szybciej?

Korba to

lx fc m582

Napisano

To znaczy mam wszystko typowo pod 9 rzedow manetki korbe przerzutke i lancuch i kaseta jest pod 9.. Tylko ze będę jeździł bez jednej koronko tej ostatniej bo mam bebenek za krotki bo on jest na 8 rzędów.. Czyli wszystko bedzie git?

Napisano

Miki , nie rozumiesz. On ma kasetę 9 s ale ma za krótki bębenek i będzie jeździł bez jednej koronki. Jak kaseta jest 9 s to przeskoki między koronkami są dostosowana pod manetke 9 s i można bez jednej koronki jeździć.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...