Skocz do zawartości

[4000-4500ł] MTB / XC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam!

Zastanawiam się nad kupnem roweru do MTB/XC, na kołach 27,5 i cenie do ok.4500zł. Mam upatrzonego Kross-a Level R8 2016 oraz Cube Acid 27,5 Black'N'Flashyellow. Zastanawiałem się również nad Grand Canyon AL SL 6.9, bo wydaje mi się, iż ma najlepszy osprzęt lecz jest dostępny tylko na kołach 29. Trasy jakie będę pokonywał rowerem są dosyć kręte dlatego upieram się przy 27,5 (jeśli ktoś chciałby mnie skłonić do 29). Chciałbym abyście pomogli mi zdecydować, który jest najlepszy i dlaczego oraz który najgorszy i dlaczego, ponieważ mimo długich namysłów i sprawdzania osprzętu wciąż do końca nie jestem ukierunkowany. Jestem otwarty również na inne ciekawe propozycje.

Napisano

#mareckiabc Dzięki za propozycję, ale niestety 29 cali odpada :/ Chociaż ma faktycznie niezły osprzęt duża część należy do grupy XT

Napisano

Przemyśl sprawę bo 27,5 będzie droższy niż np. 29, więcej gratów jest na rynku w lepszych cenach.

Ja będziesz miał lekkie koła poszalejesz w terenie i nie wytrzesie Cię jak na 26

Napisano

Wiem Marecki dzięki, ale mimo wszystko wolałbym kupić rower w sklepie stacjonarnym, bo w razie jakichkolwiek usterek z rowerem (konkretnym modelem) nie miałbym problemu z reklamacją i nikt by mi nie powiedział "Nie kupiłeś u nas, to my nie będziemy ci serwisować". Wolę być ostrożny ;)

Napisano

Kross R8 to dobra propozycja. A jak już bierzesz pod uwagę takie coś jak Cube Acid to lepiej zerknąć w stronę Unibike'a Experta albo Gianta Talona 0 na Rebie. 

Napisano

@beskid dzięki za podanie alternatywy, jednak talon już trochę przekracza mój budżet @zenekzenek muszę bardziej przyjrzeć się marce bo nie znam jej dobrze, ale również dzięki za podpowiedź!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...