blakbery Napisano 12 Czerwca 2016 Napisano 12 Czerwca 2016 Witam, po regulacji przerzutek w domu jak sobie sprawdzam podnosząc rower mam taką sytuację. Z tyłu na najmniejszej zębatce i z przodu na największej łańcuch trze o wózek pomimo regulacji - z przodu mam 2 blaty z tyłu 10.
blakbery Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Napisano 12 Czerwca 2016 Ultegra 6700. Chodzi o to, że jak w tylnej przerzutce kręcę śrubkami to ona się przesuwa, natomiast z przodu przy kręceniu tymi śrubami nic się nie dzieje :v Ustawiłbym to pewnie ale jak kiedy to nie działa
Mod Team Puklus Napisano 12 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2016 Bo śruby panie nie sa od przesuwania ... nie wiem czy zauważyłeś, ale linka jest od przesuwania. I nie wiem czy zauważyłeś że przerzutki działają odwrotnie, a wiec odwrotny będzie skutek kręcenia śrubkami. A nie wolno kręcić czymś co sie nie wie do czego to służy eh, te ludzie nie poczytają, zepsują a później sie dziwią ze nie działa 1. odkręć linkę przerzutki przedniej. 2. skręć baryłkę na min. 3. napnij linkę tak, by na 1x1 łańcuch szedł blisko prowadnicy ale je nie dotykał. Możesz użyć baryłki. Jeżeli jej nie masz, musisz zakręcić linkę idealnie 4. zrzucaj prawą manetką łańcuch aż zacznie trzeć ok 8-9 bieg. 5. Kliknij pól bieg lewą manetka, tarcie ma zniknąć do 10 biegu. Jak nie znika, podkręć jeszcze baryłką. 6. wrzuć 2 bieg lewą manetką, jeżeli na 2x10 trze, delikatnie kręć w lewo śrubę H w przedniej przerzutkę co ok 5-10stopni. 7. Dla widocznego efektu zrzuć na 1 i z powrotem na 2. Jak nie masz baryłki na pancerzu zamontowanej, to lepiej zamontuj, bo inaczej musisz idealnie zakręcić linkę, co nie jest takie proste.
blakbery Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Napisano 12 Czerwca 2016 Jak to nie. Te śruby są od wychylenia prowadnicy na boki, czyli dobrze robiłem. Dobra, ustawione. Nie grzebałem nic z linką tylko pokręciłem baryłką raz w jedną raz w drugą, a później zacząłem ustawiać prowadnicę. O dziwo nagle zaczęły działać śrubki :v Rozwiązanie: baryłka.
Mod Team Puklus Napisano 12 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2016 Nie mój drogi i to po dwakroć nie. Nie 2 najmniejsze, 1x1 to największe z tyłu i najmniejsze przodu, czyli najlżejszy bieg do jazdy pod górę. I tymi śrubkami się ustawia zakres pracy a nie ustawia przerzutkę na miejscu. Fakt ,śruby L i H są od wychylenia. Ale od ograniczania wychylenia a nie jego ustawiania. Przednia szosowa przerzutka to najprostsza w regulacji przerzutka. Nie licząc nowej serii 11sp bo tam są już schody.
blakbery Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Napisano 12 Czerwca 2016 Przełożenia wiem, źle pomyślałem. A całą resztę przeczytałem w oryginalnej instrukcji do tej przerzutki. A przerzutka była ustawiona już, dlatego chodziło mi o to wychylenie i problem bo po kręceniu śrubek nic się nie działo. Pokręciłem baryłką i to się jakoś odblokowało. Mam teraz ustawione wszystko co do mm. Mogliśmy się po prostu nie zrozumieć.
Mod Team Puklus Napisano 12 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2016 Nie tyle odblokowało, co lekko napiąłeś linkę przez co przerzutka wychyliła się dalej i już nie tarła.
patyy Napisano 14 Czerwca 2016 Napisano 14 Czerwca 2016 Dobrze opisuje to kolega Puklus, przecież kręcenie baryłką to nic innego jak zmiana długości linki. Można tego dokonać przy manetce, można też na śrubie linki. I dużą amatorszczyzną jest twierdzenie że się odblokowało - nic się nie odblokowało tylko jeśli linka była zbyt napięta to śrubka H nigdy nie zaczęła ograniczać pozycji przerzutki, dlatego nie było widać efektu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.