Skocz do zawartości

[~1000 zł] MTB Giant Escaper

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam na oku konkretny rower i chciałbym poprosić o pomoc w podjęciu decyzji,czy oferta jest warta uwagi:

http://olx.pl/oferta/mtb-firmy-giant-26-rozmiar-CID767-IDfOTid.html#f9875dd77f

Mam już crossa na asfaltowe wycieczki, to ma być mój drugi rower "do wszystkiego".

- dojazdy do pracy i pozostawiane pod chmurką

- wypady do WPN (żaden wielki teren, ale po ścieżkach różnej "gładkości" jeżdżę dużo szybciej niż niedzielni spacerowicze)

- do sklepu "po bułki" :)

Dotychczas używałem do tego ponad 20 letniej Birii i pewnie używałbym jej dalej, niestety ma ramę 18'' (mierzę 187cm, noga 88-90cm) i dopóki nie wsiadłem na coś dopasowanego do mojego wzrostu  i nie poczułem przepaści z tym związanej to wydawało mi się ok.

Pytanie czy ten konkretny rower z ogłoszenia jest wart swojej ceny? Wydaje mi się, że ma niezły osprzęt, chociaż nie zależy mi na czymś ekstra. Amortyzator furory nie robi, ale w Birii miałem sztywny wideł i było nieprzyjemnie na kostce, dziurach i korzeniach, więc każdy uginacz to progres, w razie czego pierwszy w kolejności do wymiany w przyszłym roku na XCR. V-brake - dla mnie zaleta, wystarczające do moich potrzeb i serwis to piece of cake. Za wszelkie rady z góry dziękuję!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...