Skocz do zawartości

[Koła] Czy takie koła będą dobre?

giercio28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, posiadam Krossa Hexagon V6 z 2011 roku. pękła mi tylna obręcz i potrzebuję kupić nowe koło. Znalazłem coś takiego 

http://allegro.pl/wzmocnione-kola-26-rodi-fw-kaseta-8-9-10-tarczowe-i6003991529.html

Czy w/w koła będą dobre? Ewentualnie co możecie polecieć w cenie około 100zł za koło? Nie chcę wydawać dużo pieniędzy, a roweru używam na rekreacyjne przejażdżki i dojazdy do szkoły. Pozdrawiam :)

• Mod Team
Napisano

Obręcze sa ok, piasty sa raczej przeciętne, kulkowe, jak będziesz dbał to posłużą długo. Na pewno lepsze niż shimanowskie ścierwo rm30.

Napisano

Obecnie jeżdżę, na piastach JoyTech oryginalnych, jakie były montowane w tych rowerach. Te będą przynajmniej takie same? byle nie gorsze :D

• Mod Team
Napisano

Z tego co pamiętam joyki są uszczelnione całkiem znośnie wiec ok. Zawsze możesz sie szarpnąć i kupić zestaw kulek nie rdzwneych dura ace heh :D

Napisano

Wzmocnione koła 26 Rodi FW kaseta 8/9/10 tarczowe (6003991529) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

zamawiam :)

Sprawdź czy koła lekko się obracają. Te piasty często są za mocno  skręcone i trzeba poluźnić konusy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...