Skocz do zawartości

[2400-2600] rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam od dłuższego czasu roweru crossowego, na poczatku moja wiedza była naprawde zerowa, a na Allegro było pełno Orkanow 5.0 z 2015, no ale nie byłam pewna czy to dobry wybór no i cóż.. teraz jestem i szkoda ze juz ich nie ma ;) a jak są to w śmiesznej cenie 2990zl (gdzie były juz za 2250zl).

Z racji, że bardzo zalezy mi na kupnie jeszcze w tym roku i wolałabym nie czekać do zimy na wyprzedaże rocznika 2016 to mam pytanie..

Jaki polecilibyście inny rower crossowy do 2500zl? Ewentualnie mogę podciągnąć do 2600, ale to juz jest max.

Jazda głownie ścieżki, małe laski, łąki etc ale po asfalcie też trzeba bedzie sie od czasu do czasu przejechac.

Zależy mi na kolorze czarnym, moze byc biały lub inny w miarę neutralny, ramie 21 i nie chce v-brakeów.

Myślałam o evado 5.0, moze 6.0 ze starszego rocznika, ale sama nie wiem czy to dobry wybór (szkoda, ze evado 5.0 jest od orkana o 2kg cięższy).

Bardzo bym prosiła o podanie tak 2-3 modeli najlepszych w tym przedziale cenowym :)

Napisano

Kupno w sklepie stacjonarnym czy możliwe również przez Internet? Wersja typu damka, czy rozmiar męski też wchodzi w grę? Jeśli chodzi o Orkan 5, to jest właśnie dostępny na allegro za 2599zł M-ka, albo w sklepie rower-sport.pl. Krossa evado można dorwać za ok 2300zł rocznik 2015 np. na e-sportowiec. Evado 6 nawet w ubiegłorocznej wersji kosztuje więcej niż twoj zakładany budżet.

Napisano

Nie ma na Allegro/na tej stronie 21cali za 2599 ;)

Moze byc kupno przez internet, a jesli stacjonarnie to Łódź.

Wersje chce męska, nie chce damskiej.

Widziałam evado 6.0 2015 za 2599 :)

Napisano

Musi być z ciebie bardzo wysoka dziewczyna, skoro szukasz 21-nki. Jak możesz podaj namiary na tego Evado6, za 2 miesiące mam nadzieję, rozwiążą się moje sprawy i wtedy będę mógł dokonać zakupu. Szukam czegoś właśnie w podobnych kategoriach. Widziałem na żywo obydwa rowery Krossa i są naprawdę ok.

Napisano

178/180cm(rożnie podają) ;) jeździłam juz na 21 i było w porzadku, byłam rowniez w sklepie i przymierzałam sie do 19 i 21 i sprzedawca sam powiedział, ze 21 bedzie dla mnie lepsza.

Namiary nie wiem czy na cos sie zdadzą, bo to sklep stacjonarny z wyprzedażami Krossa i Gianta w ktorym wczoraj byłam i mieli juz tylko 4.0, ale jestem pewna, ze jak szukałam to w internecie znalazłam podobna cenę(na głupim ceneo jest za 2659 - pewnie te 59zl by mogli opuścić :))

Co do Gianta.. Orkan, Evado czy Giant roam 1 - ktory z tych byłby najlepszy? Tak z czystej ciekawosci, bo szansa, ze Orkana znajdę jest nikła.

Napisano

Gian Roam 1 moim okiem trochę lepiej wypada od Evado pod względem napędu. Ma pełne Deore. Evado zaś ma niby lepsze hamulce. A i tak moim faworytem jest Orkan 5.0 2015 :)

Napisano

Wolałabym uniknąć unibike z dosc śmiesznej przyczyny - moj chłopak na identyczny ;) ...

A to źle?

Kup w innym kolorze i po sprawie  :)

Tym bardziej że rower już przez chłopaka pewnie przetestowany to sama wiesz czy Tobie podejdzie ta marka  :)

Napisano

Źle, bo On ma w kolorze, ktory jako jedyny jest według mnie ładny - czyli czarno-szary :D poza tym w Łodzi tych unibike jest pełno, a takiego np orkana nigdzie nie widziałam. A jest on duzo lepszy od reszty?

W weekend jadę na ostateczne poszukiwania, mam na oku:

- Evado 5.0 ('15 lub '16 zalezy jak to bedzie wyglądało cenowo, moze 6.0 '15 ale z tym ciężej w tej cenie)

- Northtec caledon DB DR (tego jeszcze na oczy nie widziałam, ale możliwe ze warto)

- Giant Roam 1

- Orkan 5.0 2015 (na to juz nadziei chyba brak, ale nadal sie rozglądam)

Jakieś propozycje co jeszcze zobaczyc? Albo co odrzucić, bo nie warto wydawać na to pieniędzy?

Napisano

Ja za dużo nie pomogę bo sam jestem laikiem rowerowym  ^_^

Tylko powiem że jak dobry chłopak to niech odda swój Tobie a sam niech kupi sobie inny  :D

A podpowiesz mi gdzie w Łodzi można obejrzeć te rowery? 

Już coś tam się rozglądałaś a ja dopiero raczkuję i też liczę na Koleżanki i Kolegów z forum  :)

Napisano

Chłopak ma ramę 23 cale czyli troche za duża :D

Na Widzewie za Tesco..nie mam pojecia jaka to ulica :| ale rzuca sie w oczy, bo jest duzy napis ROWERY. Mają tam same Krossy i Gianty chyba.

Napisano

Się rozpędziliście ;) Masz powyżej 185? Jak nie, to celuj w 19-20, np. 21" w Evado będzie za duża. Nie wiem skąd przekonanie, że jak sprzedawca, to się zna... Doświadczenie uczy raczej odwrotnie.

Swoim subiektywnym odczuciem też się tu za bardzo nie kieruj, bo poprawnie dobrany rozmiar to rzecz obiektywna i bez doświadczenia pozostaje kierować się ścisłymi normami- na dany wzrost i długość nogi pasuje konkretna wielkość. Ja przy 185cm, noga 86cm mam obecnie ramę 20" (Accent Nordkapp) i to jest optymalna wielkość.

Kross ma też na swojej stronie podane właściwe rozmiary: http://www.kross.pl/pl/poradnik/dobor-ramy 

Napisano

No rzeczywiście nie ma co przesadzać z rozmiarem.

Ja mam 172 cm. i noga 80 cm. i dla mnie to 17" jest dobre  :)

Mam wrażenie że te stare tabelki i ich wyliczanie to jakieś dziwne bo wszędzie mi wychodzi że powinnem mieć 19" a nawet ponad ale już tu na forum dowiedziałem się od Kolegów że na mnie to jednak 17" i mieli rację  :)

Klaudia przemyśl sprawę bo na za dużym rowerze będziesz się męczyć  -_-

Napisano

Doceniam zainteresowanie i rady, dzieki ;) ale weźcie prosze pod uwagę to, ze kobiety mają dłuższe nogi niz mężczyźni :) jechałam i na 19 i na 21 i lepiej czuje sie na 21. Nie wiem jak reszta rowerów, bo byłam przygotowana na Orkana..ale nie widziałam rozmiaru 20". Jesli miałabym wybór to bardzo możliwe, ze taki bym wybrała, bo byłby prawdopodobnie idealny.

A usprawiedliwiając chłopaka to..On ma 198cm, wiec jemu wolno :D

Kurde, rama ramą, gorzej z wyborem roweru :(

Serio wolałabym uniknąć Unibike, jechalam na dwóch modelach w sklepie i nie przemawiają do mnie te rowery.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...