Sxymek Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Witam, nie jestem kolarzem ani pasjonatem rowerów więc proszę o wyrozumiałość i pisanie prostym językiem.Ostatnio podczas jazdy spadł mi łańcuch, założyłem go i pojechałem dalej, po chwili coś strzeliło i nie mogłem zmieniać biegów. Zobaczyłem, że wyskoczyła jakaś śrubka. próbowałem ją zakładać ponownie, naciągać ale udało mi się tylko zrobić tak,że jest 5 biegów, z czego 1-3 nic nie dają a 4-5 tylko trochę. Więcej na załączonych fotografiach... Oglądałem (regulacja przerzutek 7 biegowych), że te żółte kreski,kropki muszą być w jednej linii ale za Chiny ludowe nie wiem jak to zrobić Proszę o pomoc Z góry dziękuję
Mod Team Puklus Napisano 30 Maja 2016 Mod Team Napisano 30 Maja 2016 Z tego co widzę to nexux 7. I tam byś sie musiał nauczyć to obsługiwać bo jak byś złapał kapcia musisz wyjąć koło i co jak nie wiesz nawet jak .... Sprawa jest prostsza niż sie wydaje. 1. ustawiasz baryłkę w połowie zakresu. 2. wyjmujesz pancerz z uchwytu przy kole, tego czarnego z napisem shimano. Ciągniesz za pancerz, może nie chcieć wyjść. 3. łapiesz za linkę i ją zaczepiasz. Zaczep masz włożyć nakrętką na zewnątrz. Linką oplatasz mechanizm, po wyraźnie widocznej tam prowadnicy. 4. dochodzisz do uchwytu ale okazuje sie że jest za krótko, taka ma być. Ciągniesz za pancerz, powinien sie naciągnąć na tyle ze włożysz swobodnie pancerz w uchwyt. 5. regulujesz piastę. Ustawiasz na manetce 4 bieg, powinna być na wskaźniku przy nim kropka, lub być wyróżniony w inny sposób. Na 4 biegu, w okienku regulacyjnym w piaście będą 2 żółte kreski, mają sie zgrać, być w jednej linii. Regulujesz to baryłką przy manetce, popuszczając lub napinając pancerz. Chyba zrozumiale napisane ? Jak nie zarybisz, postaram ci sie nagrać filmik, jak nie zapomnę.
Sxymek Napisano 31 Maja 2016 Autor Napisano 31 Maja 2016 Dziękuję bardzo Coś dziś spróbuję zrobić ale ten filmik jednak jakby nie było problemy także bym chętnie zobaczył
Mod Team Puklus Napisano 31 Maja 2016 Mod Team Napisano 31 Maja 2016 Jak mi się nawinie jakiś nexux, to nagram. Ale pamiętaj, wujaszek gugiel twoim przyjacielem, wujek jutub też
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.