Andys Napisano 26 Maja 2016 Napisano 26 Maja 2016 Witam, dorosłem do kupienia porządnej pompki, do górala. Mój wybór ograniczył się do dwóch pompek. Obie mają wężyk, uchwyt do ramy, są aluminiowe i dedykowane do MTB (High Volume): Lezyne Alloy Drive HV M bądź S i Topeak RaceRocket MT Obie są bardzo podobne, ciężko wybrać jedną, ale: - Lezyne ma wykręcany węźyk, czyli w razie uszkodzenia można go wymienić - Topeak ma magiczną końcówkę dopasowującą się do zaworu, martwię się o jej niezawodność - Lezyne jest (dla mnie) ładniejsza, ale gumowy uchwyt Topeak`a zapewnia chyba stabilniejszy uchwyt Nigdy nie używałem żadnej, więc nie mam praktycznego porównania co do komfortu użytkowania, dlatego jeśli macie porównanie obu modeli, proszę o opinie i uwagi. Zamierzam używać jednej z nich do 29x2,25
marco1973 Napisano 26 Maja 2016 Napisano 26 Maja 2016 mam topeaka i polecam, naprawdę warto. nawet do pojemnika na narzędzia Elite Byasi wchodzi... teraz zastanawiam się nad zakupem topeaka do szosówki też, bo ostatnio kapcia złapałem to się 15minut grzebałem przez mini pomkę zefala z tym...
Andys Napisano 28 Maja 2016 Autor Napisano 28 Maja 2016 mam topeaka i polecam, naprawdę warto. nawet do pojemnika na narzędzia Elite Byasi wchodzi... teraz zastanawiam się nad zakupem topeaka do szosówki też, bo ostatnio kapcia złapałem to się 15minut grzebałem przez mini pomkę zefala z tym... Dzięki. Z ciekawości spytam, jaką masz tą pompkę Zefala do szosy? Mam Zefal Air XL i jeszcze nie miałem okazji jej testować. Jest wąska, teleskopowa i teoretycznie pompuje do 11Bar'ów. Ciekawe czy masz taką samą. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
simasted Napisano 29 Maja 2016 Napisano 29 Maja 2016 Od kilku lat używam do swojego górala pompki firmy Sigma Lambda Jet z manometrem. Posiada obracaną końcówkę na wentyl samochodowy/rowerowy, uchwyt do ramy. Może nie jest tak mała jak wymienione, ale mogę szczerze polecić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.