amatorka70 Napisano 15 Maja 2016 Napisano 15 Maja 2016 Dostałam dla dziecięcia rower, w którym muszę wymienić manetki /revoshift/ bo się rozpuściły - dosłownie: guma na końcówkach zmiękła i zamieniła się w plastelinę /why?/. I tu pytanie: ten rower ma przełożenia 2/5 /2 zębatki przy pedałach i 5 na tylnym kole/, w sieci znalazłam manetki 3 biegowe, jak je dostosować? Proszę o szczegółowe i przystępne opisy - jestem zupełnie "zielona" w temacie, ale mam odwagę i chęć działania
seraph Napisano 15 Maja 2016 Napisano 15 Maja 2016 W żaden sposób nie przerabiać. Ustawiasz na 2 biegi, a 3 zostaje pusty - blokujesz zakres ruchu śrubami przy przerzutce i żadną siłą ten trzeci bieg nie będzie się dał wrzucić po prostu. Śruby ograniczające zakres ruchu są opisane w każdym poradniku o regulacji przerzutek, a raczej będziesz się musiała z takim zapoznać Podobnie mogłabyś kupić tylną 6 biegową manetkę i ustawić na 5.
amatorka70 Napisano 17 Maja 2016 Autor Napisano 17 Maja 2016 Aha, dzięki bardzo - powinnam sobie poradzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.