Skocz do zawartości

Kampinos,Sochaczew,Żelazowa Wola,Teresin

Kviki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chętnie ustawie sie na ten wekend, ale ja mam w sobote robotę :D więc tylko niedziela mi zostaje.

O zapomniał bym dodać fajne te fotki z ostatniej wycieczki :D

Napisano

czyli rozumiem, ze niedziela :)

jaki plan? o ktorej i gdzie? standardowo przy zoltym przystanku? :)

w sumie jestem jeszcze troche chory, ale chec jazdy jest wieksza ;] tym razem dojade do Teresina samochodem, bo bede w kiepskiej formie po chorobie.

PS. nie zlinczujcie mnie za brak kasku ;]

Napisano

My - jak zwykle - będziemy dojeżdżać z Wawy, więc dobilibyśmy do was jakoś np. w Roztoce, jak ostatnio. Roztoka to dobre miejsce na ustawki :P .

No, chyba, że ktoś ma inny pomysł, gdzie moglibyśmy się spotkać na trasce ("ktoś" = Irek :) , bo zapewne on będzie miał najwięcej do powiedzenia względem przebiegu trasy)...

Pozdrówko wyczekujące :) ...

Napisano

My - jak zwykle - będziemy dojeżdżać z Wawy, więc dobilibyśmy do was jakoś np. w Roztoce, jak ostatnio. Roztoka to dobre miejsce na ustawki :P .

No, chyba, że ktoś ma inny pomysł, gdzie moglibyśmy się spotkać na trasce ("ktoś" = Irek :) , bo zapewne on będzie miał najwięcej do powiedzenia względem przebiegu trasy)...

Pozdrówko wyczekujące :) ...

O której możecie być w Roztoce, ew. w innych punktach pośrednich?

Napisano

Myślę, że jak poprzednio: między 11.00 a 12.00 (Roztoka). Chyba, żeby coś poszło niezgodnie z planem :glare: ... ale w razie czego mamy telefony :P .

Będziemy jechać czerwonym szlakiem od Dziekanowa.

Wcześniej mijamy np. Rurę :wink: ...

Pozdrówko optymalizujące :)

Napisano

Myślę, że jak poprzednio: między 11.00 a 12.00 (Roztoka). Chyba, żeby coś poszło niezgodnie z planem :glare: ... ale w razie czego mamy telefony :P .

Będziemy jechać czerwonym szlakiem od Dziekanowa.

Wcześniej mijamy np. Rurę :wink: ...

Pozdrówko optymalizujące :)

To jeszcze o której możecie być przy Rurze i w Dziekanowie? Jak mi się uda to bym się dołączył, tylk jeszcze nie wiem czy z domu na rowerze, czy później dojadę gdzieś samochodem.

Napisano

Pod Rurą najpóźniej o 9.00 (8.45-8.50 zapewne); w Dziekanowie przed 10.00 (ostatnio byliśmy tam o 9.30). Przy czym pod Rurą się nie rozsiadamy :P .

Chcielibyśmy być w Dziekanowie podobnie, jak ostatnio - czyli przed 10.00. Im wcześniej, tym lepiej. Najlepiej byłoby się zgadać telefonicznie: o której dokładnie startujemy i w związku z tym o której spodziewamy się być w umówionym miejscu.

Ile czasu zajmuje ci dojazd pod Rurę/do Dziekanowa :question:

Pozdrówko precyzujące :) ...

Napisano

Pod Rurą najpóźniej o 9.00 (8.45-8.50 zapewne); w Dziekanowie przed 10.00 (ostatnio byliśmy tam o 9.30). Przy czym pod Rurą się nie rozsiadamy :P .

Chcielibyśmy być w Dziekanowie podobnie, jak ostatnio - czyli przed 10.00. Im wcześniej, tym lepiej. Najlepiej byłoby się zgadać telefonicznie: o której dokładnie startujemy i w związku z tym o której spodziewamy się być w umówionym miejscu.

Ile czasu zajmuje ci dojazd pod Rurę/do Dziekanowa :question:

Pozdrówko precyzujące :) ...

Pod Rurę to ze 20-30 min. Do puszczy na ogół jeżdżę do Łomianek (z domu ok. godziny) a potem czarnym szlakiem, lub kombinacją czarny, żółty, zielony. Gdyby udało mi się wybrać to będę dzwonił, ale zależy to od planów innych domowników.

Napisano

Zielony jest teraz paskudnie piaszczysty :P - w przeciwieństwie do czerwonego, którym jedzie się bardzo fajnie (w obu przypadkach mówię o odcinku wschodnim, do Roztoki).

OK, w takim razie będziemy czekać na jakiś sygnał. Zostaw nr tel. na miom privie - będziemy się w razie czego komunikować :) .

Pozdrówko w fazie ustaleń :P

Napisano

bialykom, Kviki to ustawimy się na przystanku jak ostatnio, o godzinie 10 rano w niedziele , myślę że do 11 spokojnie dotrzemy do Roztoki. To tylko 17 km asfaltu.

Tak sobie myślę żeby jechać od Roztoki zielonym i niebieskim szlakiem aż do Famułek Brochowskich, żółtym rowerowym do, Famułek Królewskich :arrow: szlak czerwony :arrow: niebieski przez wydmy ;) w Starej Dąbrowie do żółtego nim do zielonego i do Roztoki. Będzie to ok 60 km.

Jeżeli ktoś ma inny pomysł na trasę to niech pisze, ewentualnie trasę uzgodnimy na miejscu.

Napisano

Jak dla nas wstępnie może być ;) . W Roztoce i tak siądziemy jeszcze nad mapą :) ...

Ale "niebieski szlak" obowiązkowo :) . I inne podobne doń fragmenty puszczy jak najmilej widziane :030: ...

Pozdrówko pofałdowane ;)

Napisano

A czy jechaliście tak:

z Roztoki czerwonym szlakiem niespełna kilometr i w miejscu gdzie odbija po skosie w lewo, dalej jedziemy na wprost. W ten sposób przedzieramy się przez liczne pasy wydm. I tak aż do żółtego szlaku biegnącego z Granicy na północ.

Napisano

No dobra ja sie pisze jak tylko pogoda bedzie ok i wszystko wypali to jedziemy. Białykom o której w Teresinie sie umawiamy ??

Napisano

Moje biedne nogi u mnie cos koło 90 km wyszło. A akcja zgubiony łancuch była kocacka:P Czekamy na zdjecie :P

Napisano

Oto i fotki (na tle pozostałości średniowiecznego grodziska):

Niepozowana :) (chłopak w niebieskiej koszulce schodzi, ponieważ został zaangażowany jako wykonawca fotki poniżej :D );

Pozowana :030: (cała ekpia w komplecie dzięki uprzejmości chłopaka w niebieskiej koszulce :P )

I więcej nie ma, bo nie było czasu pstrykać :P !

Traska super (dzięki dla irasa i dla Kajmana, który przeprowadził nas od Wilkowej Góry do Wólki Węglowej fajnym miksem szlaków i bezdroży :) ). Na liczniku 140 km (bez paru metrów); z czego po terenie - odjąwszy cały asfalt - wyszło min. 85km. To lubimy :D

Czekamy na powtórkę B) ...

Pozdrówko w najwyższym stopniu usatysfakcjonowane :D:):D

PS. bialykom: jeszcze raz dzięki za spinkę do zguby :lol:

Napisano

Mi wyszło 149 km (dom-dom). Jeszcze nigdy tyle nie przejechałem.

Dziwnie dobrze się czułem pod koniec wycieczki i wieczorem w domu. Ale rano nogi były jakieś takie miękkie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...