theeye7777 Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 Witam. Zakupiłem niedawno rower Ikarus trekingowy na sram spectro 7. Okazało się po dokładniejszym sprawdzeniu że manetka jest do wymiany i korona amortyzatora jest krzywa. Manetkę z clickboxem już kupiłem. Pozostaje kwestia amortyzatora. Patrząc od góry widać że lagi i koło są prosto a korona amortyzatora nie jest symetryczna. Prostować tego raczej się nie da, przynajmniej ja nie wiem czy dałbym radę. A nawet jak naprostuję to nie wiem jak ustawi się koło po tym zabiegu. Czy można dokupić samą koronę? Amortyzator prawdopodobnie jest oryginalny od tego roweru, nie wiem jakiej marki. Czy ewentualnie muszę wymienić cały widelec. Jeśli widelec będę kupował to na 99% sztywny, bo nie mam zbyt dużo kasy. I co przy zakupie nowego widelca muszę wiedzieć? Co muszę zmierzyć? Proszę o odp Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 8 Maja 2016 Mod Team Napisano 8 Maja 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.