Skocz do zawartości

[Do 1000zł] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten co podałeś w linku to nie MTB, tylko Cross. Gdzie i jak zamierzasz jeździć tym rowerem?

Hamulce tarczowe i amortyzator przy rowerach tego typu, to tylko zbędny balast, bo są one tylko w nazwie tak naprawdę. Ani to nie hamuje, ani nie amortyzuje.

Napisano

Tak, to dobra opcja, zwłaszcza że występuje z ramą 17" , która powinna być dobra (o ile nogę masz nie krótszą  niż 78-79 cm )

Ale, póki co, bliżej 1200 niż 1000 kosztuje :)

Napisano

Rower 1 to MTB więc rower w teren.

Rower 2 to cross czyli asfalt,ubite drogi itd.

Teraz sam musisz sobie odpowiedzieć gdzie zamierzasz jeździć.

Napisano

Nie mają jednakowych, z tego co czytałem do opony głównie terenowe są strasznie głośne na asfalcie, stawiają opór podczas jazdy, a to wszystko za lepszą przyczepnosc. A z szosowo-terenowymi jest już trochę lepiej.

Zielony jestem w tym 

Napisano

Przekracza mój budżet max 1400zł :)

//EDIT Poczytałem o hydraulicznych, że jest z nimi więcej roboty niż one warte. A jak w mechanicznych się klocki zetrą to wystarczy  wymienić. A tam olej pakować, odpowietrzać i w ogóle. D: Moje pytanie brzmi czy rower Kands Energy 1300 z 2016r. jest wart uwagi.

Ten film mnie o tym uświadomił.
Napisano

Również tarcze mechaniczne nie są chwalone. Zamiast tego lepiej wybrać coś z V-brake, a jak się zużyją wymienić na jakieś lepsze typu Deore.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...