Skocz do zawartości

[do 1200] rower do pracy i na ewentualne weekendowe krótkie przejazdzki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam roweru, głównie do pracy [4km w jedną strone]

Nie mam zbyt dużych oczekiwań. Poczytałem wiele tematów, dowiedziałem sie wielu roznych rzeczy - że np. w tej cenie lepiej brać ze sztywnym widelcem, ze amortyzatory z przodu w rowerach niskobudżetowych to zło. Oprócz tego dowiedziałem się, że lepiej będzie złożyć samemu, ale wolałbym coś gotowego, złożonego. Przypuszczam ze samo zlozenie i tak bedzie kosztowac wiecej, nie tylko pieniedzy, ale tez czasu.

Przejrzałem oferte rowerów Decathlon i z opinii niektorych wynika, ze swietne one nie są.

Niby dobrze jest tez pomyśleć o używanym, ale troche obawiam się, że kupiec cos popsutego i włoże w niego jeszcze więcej w naprawy i różne regulacje. Wiem, że to nie pierwszy tego typu temat tutaj, ale będę wdzięczny za pomoc.

Napisano

Jedyny w miarę rozsądny "sztywniak" to (lekko poza limitem)

http://allegro.pl/jestem-szybki-zwrotny-niezawodny-rower-spartacus-i6176875904.html?reco_id=4be46665-1499-11e6-90c2-56847afe9799&ars_rule_id=201

A poza tym to już będą "amortyzowane" ale z gorszym osprzętem - szukaj integrala v2, remiro viper acera, spartacus cross 3.0 vip 1300 max i paru jeszcze od Transroweru...

Kolejny  szczebel wzwyż podchodzi pod 1500 zł ..

Napisano

gdybym teraz mial wybierac rower (z transroweru) to brałbym ze sztywniakiem,zwłaszcza cross'a

amor XCM rozpadł sie po 2kkm bo mało wymagającym terenie(wytrzymał rok) teraz stuka ,puka,ale to już nie moj rower...

apetyt rosnie w mirę jedzienia i zamieniłem kands'a na norhteca  :)

na początek polecam,kands i jemu pochodne  :thumbsup:

zwłaszcza że to podjazdy do pracy 4km i week wyjazdy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...