Skocz do zawartości

[do 300 zł] niski budżet na rower

bozin2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Szukam roweru do 300 zł. Nie jest to dużo dlatego nastawiam się od razu na używany sprzęt. Potrzebuję go do jazdy po utwardzonej drodze max 3x w tygodniu po 20 km, więc nie jestem osobą wymagającą. Ważne żeby był sprawny ;D Wzrost 172 cm waga 70kg. Dodam, że na trasie po której chcę jeździć amortyzatory będą przydatne.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

mam taką oferty, co o nich sądzicie?:

http://olx.pl/oferta/rower-gorski-enduro-cadex-CID767-IDeFID1.html#25edf42ebe

http://olx.pl/oferta/rower-gorski-warto-CID767-IDf7NZF.html#d2d281f0d4

Napisano

"Rower Enduro" :woot:  :icon_lol: Chyba dla samobójców :bye2:

Zawsze śmieszą mnie opisy takich "roweruw gurskich"...  Przecież to się nie nadaje do niczego a już na pewno nie do jazdy w terenie... :wallbash:

W tym budżecie unikaj rowerów z pseudo amortyzacją. Tylko rowery z sztywną ramą i sztywnym widelcem :whistling:

Napisano

Myślę że w tym budżecie łatwiej kupić trekkinga niż mtb - jakiejkolwiek sensownej jakości - wliczając w tym przyzwoitą ramę stalową nawet z obśmiewanego  HiTension .

Mam na myśli 'coś' nadające się regulatnie do jazdy 20km .

Oczywiście można trafić też retro mtb  i upatrywać amortyzacji w jak najszerszych oponach - kwestia tego co dla kogo jest 'drogą utwardzoną wymagającą amortyzatora' ;)

Takie retro mtb może i być nawet dobrym kierunkiem - ale odpuściłbym sobie wszelkie pseudoamortyzatory - dojdzie waga, nie będzie to pracować jak powinno , zepsuje się szybciej niż myślisz.

Napisano

W tym budżecie nie dostaniesz żadnych konkretnych modeli, wręcz nie powinieneś się do nich ograniczać. Nówek godnych polecenia nie ma a używki to "co się trafi". Dostałeś ogólny opis jakich typów roweru szukać, leć na giełdę, odwiedzaj ludzi blisko ciebie z OLX, przymierzaj, oglądaj i wybierz coś w jako-takim stanie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...