avenger Napisano 20 Kwietnia 2016 Napisano 20 Kwietnia 2016 Witam. Posiadam rower szosowy, w którym zapragnąłem klakomanetki (bo były na ramie) zakupiłem klamkomanetki Claris 3x8 lecz mój napęd w szosie to 2x7 (wolnobieg). Na jaką korbę zmienić na x3 zębatki i czy jest taka konieczność w tym przypadku? Zależy mi na cenie nie ukrywam. Myślałem na Tourney. suport na kwadrat.
przmor Napisano 20 Kwietnia 2016 Napisano 20 Kwietnia 2016 Zamontuj klamkomanetki i sprawdz czy działa. Teoretycznie powinno bez wymiany korby na 3rz. Po prostu będziesz miał zarówno z przodu jak i z tyłu jeden pusty bieg lub jak inaczej wyregulujesz długość linek ograniczysz ilość biegów w manetkach.
Mod Team Puklus Napisano 20 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2016 Osprzęt clarisa jest ok, możesz tez kupić korbę tiagry lub sory bo występowały z 3 blacie. I jak pisze poprzedni sprawdź czy ten claris będzie kompatybilny z przerzutką tylną.
CentrumRowerowe Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Jak by co to 3 rzędowa korba Claris jest obecnie w dobrej cenie. Przy wymianie korby potrzebny by był nowy suport na Octalink.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.