Moscow Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Kupno MTB: w porównaniach pozostały trzy modele z absolutnie różnych półek cenowych: Northtec Cayon 29 AL (2016) - 1999 pln Kross Level B3 29 (2015) - 2124 pln Unibike EVO 29 (2015) - 2659 pln Każdy wydaje się najlepszym pomysłem w swojej cenie. Mimo wszystko ja nie wiem, na który powiniennem przeznaczyć pieniądze. Proszę bardziej doswiadczonych o opinie, który w cenie podanej obok kupiliby na pierwszego bike MTB robiąc tysiąc km rocznie.
Hammerwasp Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Kross'a level b3 skreśl natychmiast, nieważne czy model 2015r. czy 2016r.. Northtec Cayon 29 Al 2016 kładzie tego kaszalota na łopatki, a jest tańszy. Unibike Evo 29 lepszy od tych dwóch. Unibike i Northtec różnią się geomterią ramy. Dobrze by było jakbyś przymierzył się do tych rowerków. Nikt z nas nie jest w stanie ocenić , na którym Ci będzie wygodniej, a może juz jeździłeś na nich? Tak na szybko różnice Unibike evo 29 vs Northtec Cayon Al 29. W Unibike lepszy o klasę napęd Deore vs Alivio. Lepszy amorek : Xcr vs xcm. W Unibike masz taperowaną główkę ramy więc w przyszłości większy wybór amorka pod niego w razie co. Ilość biegów: 30 vs 27. Jeśli kasa nie stanowi problemu, wciągaj Unibike, jeśli chcesz jednak zaoszczędzić bierz Northteca {za tą kasę , jeśli chodzi o nowy rower to dobra propozycja }
Bysiumisiu Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Kross'a level b3 skreśl natychmiast, nieważne czy model 2015r. czy 2016r. Dlaczego tak sądzisz ? Pytam bo właśnie na dniach jadę kupić B3 i jestem ciekawy opinii wszystkich na jego temat.
ciarko Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Osobiście odradzam Krosa. Mam sam B6 z 2015 roku. Długo się zastanawiałem nad kupnem. Czytałem opinie. W 2014 pękały ramy ale podobnież w 2015 roku zostało to naprawione. Wszystko wyglądało pięknie do czasu wysłania roweru na gwarancję. Tam traktują klienta już jak ogniwo zbędne. W opisanym rowerze pękła mi rama. Gwarancji oczywiście nie uznano. Powód odmowy. cyt. " złe użytkowanie roweru" W międzyczasie zakupilem rower innej marki i też miałem możliwość kożystania z gwarancji. Podejście do klienta jest całkiem inne. Powiedziałem sobie nigdy więcej Krosa. Szkoda nerwów. Odradzam jak nie cgcesz mieć klopotów.
Hammerwasp Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Bysiumisiu nowy Kross Level B3 2016 kosztuje 2500 zł , a Northtec Cayon Al 2016 2300 zł. Co Kross ma lepsze od Northteca? Odpowiedź krótka - NIC !. Co Northtec ma lepsze od Krossa? Odpowiedź - Lepsze przednie przerzutki, Lepsze manetki, lepszą korbę, lepsze piasty, lepszą sztycę podsiodłową, lepsze grubsze szprychy SAPIM i to wszystko za 200 zł mniej. Jeździłem i Krossem i Northteciem. Na Krossie miałem wrażenie , że wszystko trzeszczy i grzechocze, jakiś problem był na dzień dobry z korbą, Na Northtec nic z tych rzeczy, wszystko ładnie spasowane itp. Myślałem, że może ten egzemplarz Krossa jakiś trefny. Przejechałem się na drugim - to samo, może miałem pecha, nie wiem. Ogólnie wrażenia słabe, ale fakt faktem był dla mnie wygodny. Co do gwarancji to Kross faktycznie słabo. Paru moich znajomych ma Krossa i mówią, że coś takiego jak gwarancja nie istnieje. Co do gwarancji Northteca to nie wiem nic na ten temat, więc się nie podziele. ciarko mógłbyś zdradzić jakiej firmy kupiłeś nowy rowerek? Ps. Bysiumisiu jeżeli tak Ci się podoba ten Kross to rozpatrz rower Merida Big Nine 100 2016 . Ta sama cena , w sumie podobne podzespoły ,ale lepsza firma według mnie i naprawdę fajnie się prowadzi, no ale trzeba przymierzyć najlepiej. ALe i tak z tych trzech to polecam Northteca Taniej i lepiej
ciarko Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 ciarko mógłbyś zdradzić jakiej firmy kupiłeś nowy rowerek? Kupiłem Treka.
Mod Team adamos Napisano 23 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 23 Kwietnia 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2c zasad pisania - temat lub jego część pisana wielkimi literami. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.