Loccus79 Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Witam przejrzałem już kilka tematów ale nie ma nigdzie odpowiedzi co do roweru w tym przedziale cenowym (nowy rower) osprzęt alivio lub deore chodzi mi o to żeby nie było przygody ze słabymi obręczami czy łamaniem się ramy. W chwili obecnej mam 22 letni rower produkcji niemieckiej stalowy 26cali, obręcze aluminiowe nie komorowe też tego samego wieku. I z rowerem nic się nie dzieje nawet po wycieczkach w lesie. Szukam czegoś ze sztywnym widelcem, wytrzymałym i nie koniecznie wyposażonym na dłuższe wycieczki także może być właśnie cross oczywiście lepiej treking ale to już cena rośnie. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Pablo59 Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Unibike - gwarancja do 130 kg oraz ramy większe niż 21" dostępne. Teraz o sztywny widelec nie tak łatwo :) Model od crossfire w górę (cross) lub voyager i lepsze (trekking).
krzychu58 Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 W Unibike maksymalna waga rowerzysty i bagażu to 140 kg.
Loccus79 Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Napisano 19 Kwietnia 2016 Tylko Unibike ramy pękają na spawach bo dają mały przekrój oraz nie wyżarzają ramy
Hammerwasp Napisano 21 Kwietnia 2016 Napisano 21 Kwietnia 2016 Loccus79 a czasem Twoja informacja nie dotyczy roczników starszych? Witam przejrzałem już kilka tematów ale nie ma nigdzie odpowiedzi co do roweru w tym przedziale cenowym (nowy rower) osprzęt alivio lub deore chodzi mi o to żeby nie było przygody ze słabymi obręczami czy łamaniem się ramy. W chwili obecnej mam 22 letni rower produkcji niemieckiej stalowy 26cali, obręcze aluminiowe nie komorowe też tego samego wieku. I z rowerem nic się nie dzieje nawet po wycieczkach w lesie. Szukam czegoś ze sztywnym widelcem, wytrzymałym i nie koniecznie wyposażonym na dłuższe wycieczki także może być właśnie cross oczywiście lepiej treking ale to już cena rośnie. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Widzisz,nie znalazłeś odpowiedzi bo w obecnych czasach (czyt.pieczy księgowych nad produkcją) w kwocie której podałeś już się nie robi tak wytrzymałych dobrych rowerów jak to było kiedyś Sam widzisz po swoim 22-letnim rowerze, Ważysz jak prawdziwy facet , a nie wydmuszka i tu masz problem Osobiście jeśli chodzi o dobre, wytrzymałe ramy to polecam coś z firmy Trek, obciążenie maksymalne do 135 kg masy użytkowanika. Jest to chyba jedyna firma , gdzie nie robią problemów z gwarancją jak Ci pęknie rama, W wielu przypadkach innych firm zrzucą winę na Ciebie Poza tym w Treku masz dożywotnią gwarancję na ramę . No ale w tej kwocie i z napędem Deore to jeśli chodzi o nowego Treka to można raczej pomarzyć Więc rady są takie, brutalne ale prawdziwe. Jeśli chodzi o tą kwotę to :: 1. Kupc coś na osprzęcie Deore i codziennie ogladaj ramę czy nie pęka, chodzi o Twoje zdrowie a to rzecz święta 2. Kup Treka na niższym osprzęcie , ale ciesz się z wytrzymałośći, a w razie problemów żadnych stresów w związku z gwarancją 3. Dozbieraj pieniędzy i kup Treka na lepszym osprzęcie. 4. Ciesz się z jazdy na sprawdzonym obecnym rowerze, gdzie rama z pewnością wytrzyma jeszcze wiele latek Do firm z dobrymi wytrzymałymi ramami możesz dołączyć np. Specialized oraz Cannondale Pozdrawiam ...
Hannibike_Lecter Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Ludzie, patrze na te wszystkie obawy o pękające ramy i tak dalej.Mam 135kg, w ciagu ostatniego roku nakręcone 10 tys km. Na MTB którego nie oszczedzam w ogóle i na szosie, która tez lekko nie ma.Jesli cokolwiek ma sie poddac to nie rama a koła. Przy cięzkiej dupie to właśnie koła wymagaja "specjalnego" podejścia.Kup jakikolwiek rower aluminiowy i na poczatek zrób sobie 50-100km.Po tym zdejmij koła i zanieś je do dobrego wheelbuildera na prostowanie i dociągnięcie/usztywnienie zaplotu.I to prawdopodobnie wystarczy. Jak nie wystarczy to koła do zmiany na mocniejsze.
Loccus79 Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 Co Panowie sądzicie o kross evado 6.0? To chyba rozsądny kompromis między ceną i jakością lub o czymś takim http://www.dobrerowery.pl/haibike-land-8-40?gclid=COjY5Y-LvMwCFdQaGwodSRkPlw
Corratec Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Nie nowy, ale ciekawa propozycja: http://allegro.pl/rower-rose-pro-dx-cross-shimano-105-2x10-magura-i6152050812.html
Loccus79 Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 Zastanawiam się jeszcze nad czymś takim http://www.expertbike.pl/unibike-zethos-gts-2015-p-530.html bardzo bym prosił użytkowników o doradzenie odnośnie jakości w stosunku do ceny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.