Skocz do zawartości

[kierunkowskazy] "Inteligentna" tylna lampka

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój kumpel kiedyś wygrał podobne. Był tam czujnik do klamki , przełącznik kierunków , [światło stopu i 2 kierunki w jednej bryle]. Chodziło to całkiem nieźle. 

Napisano

Kierunkowskazy w rowerze to żaden cudowny wynalazek. Pomysł znany od lat. Ze dwa lata temu widziałem plecak wyświetlający wielkie strzałki na plecach, kierunkowskazy w baranku szosówki i pomysłów można by mnożyć. Problem w tym, że rowery normalnie nie posiadają kierunkowskazów, więc taki wynalazek będzie wprowadzał zamęt na drodze i może spowodować więcej problemów niż potencjalnych korzyści.

Napisano

Poza tym kierunkowskazy powinny być używane do sygnalizacji ZAMIARU wykonania manewru, a skoro tu są czujniki żyroskopowe i pewnie jeszcze ustawiona jest jakaś tolerancja żeby to nie migało za często bez powodu, to pewnie włącza się pod koniec skrętu. Podobna przydatność i pewnie grupa docelowa jak diody na szprychach wyświetlające obrazki itp.

Napisano

Poza tym kierunkowskazy powinny być używane do sygnalizacji ZAMIARU wykonania manewru, a skoro tu są czujniki żyroskopowe i pewnie jeszcze ustawiona jest jakaś tolerancja żeby to nie migało za często bez powodu, to pewnie włącza się pod koniec skrętu. Podobna przydatność i pewnie grupa docelowa jak diody na szprychach wyświetlające obrazki itp.

Dokładnie. Ale idąc dalej znalazłem http://www.alltoo.bike/ i jest tam info, że niby skonstruowano to w USA. I tamtejsze przepisy dopuszczaja "sygnalizację" skrętu lampkami, ? Pomijam oczywiście bzdurę z tym wyświetlaniem strzałki jak rower skręca, ale w Polsce można czasem zaobserwować samochody, których kierowcy włączają kierunkowskaz jak już skręcają :002:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...