Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2016 Witam Dziś serwisowałem conondale mavaro, to e-bike z napędem boscha. Pomijając ze miał zdechnięte klocki, sprawdziłem mu napęd. Łańcuch miał wg przymiaru miedzy 0.5 a 0.6% zużycia. Licznik wskazywał 1100km. Jest to przebieg na tym że łańcuchu, bo to fabryczny łańcuch, a jak by był zmieniany to na bank na inny. Stąd wniosek, że ten łańcuch musi być całkiem dobry. Czemu ? Po Pierwsze to E-bike, który bardziej zużywa napęd, poprzez dużo większy moment i ogólnie większą siłe działającą na łańcuch. Rower był w dość sporym rozmiarze, ledwo tam zasiadłem Czyli osoba go używająca jest wysoka i ciężka. Użytkowany jest tu, w Bergen, gdzie praktycznie wszędzie jest pod górkę, a i warunki pogodowe często nie sprzyjające. Napęd był dość brudny ale widać ze dbany, po tutejszemu - smarowany. Skoro wyciągnął ponad 1100km, a jest niewiele ponad 0.5% to uważam ten łańcuch za dobry.
kporys Napisano 15 Kwietnia 2016 Napisano 15 Kwietnia 2016 X10 e10 różni się od serii X10.73-93? Jeśli nie, to faktycznie X10.93 jest mocnym konkurentem dla HG95, bo w cenie ma się jeszcze spinkę.
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2016 Czy się różni, tego nie wiem, seria E jest dedykowana do e-bików. Na zwykłych łańcuchach, zanim powstały te ebikowe, mavaro ciągnęły 300-500 km i napęd osiągał zgon.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.