NorbiM3 Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Witam, to moj pierwszy temat, wiec prosze o wyrozumialosc moderatorow i uzytkownikow Jakis czas temu podczas bardzo stromego podjazdu pekł mi hak mocujacy przerzutke, powodem był prawdopodobnie zgięta edit: wózek. Bieżnie wyprostowałem, kupilem nowy hak ale podczas dokrecania adaptera pękło mi zaznaczone strzałką zabezpieczenie/podkladka (link ponizej) http://scr.hu/12d5/rw5lz Czy mogę jeździć bez tej podkladki? Gdzie można kupić te zabezpieczenie? Z góry dziekuję za odpowiedź
Marcin9 Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 zgięta bieżnia. Jaka bieżnia? Czy mogę jeździć bez tej podkladki? Lepiej bez tego nie jeździć bo przerzutka może się rozpaść To zabezpieczenie ma własnie przed rozkręceniem przerzutki zabezpieczać Gdzie można kupić te zabezpieczenie? Tego raczej nie da się dokupić osobno. Możesz jedynie kupić cały zestaw od Shimano (Y5Y098010)
NorbiM3 Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Napisano 11 Kwietnia 2016 NorbiM3, dnia 11 Kwie 2016 - 7:26 PM, napisał: zgięta bieżnia.Jaka bieżnia? Nie bieżnia tylko wózek, moj bład, poprawilem PS Nie potrafię cie zacytowac stad to kopiowanie
Marcin9 Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Trochę poszukałem i jednak da się to kupić nazywa się to płytka osadcza Spróbuj poszukać tego w sklepie z częściami do maszyn rolniczych
NorbiM3 Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Napisano 11 Kwietnia 2016 Jaka bieżnia? Lepiej bez tego nie jeździć bo przerzutka może się rozpaść To zabezpieczenie ma własnie przed rozkręceniem przerzutki zabezpieczać Tego raczej nie da się dokupić osobno. Możesz jedynie kupić cały zestaw od Shimano (Y5Y098010) Czyli to zabezpiecza tą śrubę przed odkręceniem o ile Cię dobrze zrozumiałem, wiec przy uwaznej jeździe nie powinno nic sie stac. Dzięki wielki za odpowiedź, no jak trzeba kupić cały adapter to muszę kupić- koszt 58 zł http://allegro.pl/shimano-adapter-przerzutki-tyl-rdm786-781-deore-xt-i6077266445.html
Marcin9 Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Dzięki wielki za odpowiedź, no jak trzeba kupić cały adapter to muszę kupić- koszt 58 zł Przeczytaj poprzedni post. Jednak nie musisz kupować całego zestawu.
NorbiM3 Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Napisano 11 Kwietnia 2016 Trochę poszukałem i jednak da się to kupić nazywa się to płytka osadcza Spróbuj poszukać tego w sklepie z częściami do maszyn rolniczych Ooo.. wielkie dzięki, koszt naprawy znacznie spadł, ale jak znalazłeś nazwę tego zabezpieczenia to nie wiem
Marcin9 Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 ale jak znalazłeś nazwę tego zabezpieczenia to nie wiem Szukałem informacji czy nie pasowała by tam pierścień segera i trafiłem na to przypadkiem
SlezaFanatic Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Jaka bieżnia? Lepiej bez tego nie jeździć bo przerzutka może się rozpaść To zabezpieczenie ma własnie przed rozkręceniem przerzutki zabezpieczać Nie masz racji , podkładka nie służy do zabezpieczenia tego aby przerzutka sie nie rozpadla lecz po to aby od odkręceniu przerzutki od haka , śruba ta nam nie wypadła lecz została na swoim miejscu . Możesz bez tego jeździć Tego raczej nie da się dokupić osobno. Możesz jedynie kupić cały zestaw od Shimano (Y5Y098010)
NorbiM3 Napisano 12 Kwietnia 2016 Autor Napisano 12 Kwietnia 2016 Dzieki Sleza, w takim razie problemu nie ma. Te zabezpieczenie peklo mi jak chcialem wykrecic ta srube wlasnie, bo sie zaparlo o adapter a na rowerze jest to od strony wewnetrznej wiec nawet nie wiedzialem ze toto tam jest
Mod Team michuuu Napisano 12 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2016 Do kupienia w sklepie z łożyskami. Zastępuje pierścień segera przy małych średnicach osadzenia, pewniej trzyma.
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2016 To nie jest adapter, to integralna cześć każdego shadow.
dran2 Napisano 13 Kwietnia 2016 Napisano 13 Kwietnia 2016 Nie jest taka integralna, pozbywasz się jej gdy masz hak direct mount w ramie. To adapter pod klasyczne haki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.