Skocz do zawartości

do 1500 meski rower mtb

power3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam  32 lata wzrost 169cm podoba mi sie bardzo ten rower http://allegro.pl/kross-hexagon-x2-disc-s-rower-gorski-i5944809141.html jednak nie wiem jaka rame wybrac 17  czy 19. Mierzylem 19 to stojac okrakiem rama dotykala wiadomo jakich czesci ciala. Natomiast mierzac 17 krossa ale inny model wydawala sie jakas mala ale siedzac nawet wygodna. Rower mialby  sluzyc mi do standardowej rekreacji asfalt gorki las itp. 

Z wyliczen pasowalaby najlepiej 18 ale w poblizu nie mam gdzie przymierzyc sie do takiego roweru. Sprzedawca doradza 19 nie wiem czy dlatego ze akurat taki maja na stanie, nie chcialbym wygladac na rowerze jak bym zabral go mlodszemu bratu. Mial ktos podobny problem?

Napisano

Jak numeracja jest co dwa cale to wiadomo 17', generalnie 17-18' dla 26er, 15-16' dla 29er, jeśli numeracja byłaby węższa to wtedy warto użyć kalkulatora i się pomierzyć, bo niektórzy o wzroscie 185 cm mają nogi przeciętnej osoby 173 cm i vice versa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...