vive_fan Napisano 8 Kwietnia 2016 Napisano 8 Kwietnia 2016 Witam, jestem posiadaczem kasku giro savant który kupiłem na jesieni ubiegłego roku. Przejeździłem z pełnym zadowoleniem całą zimę i z początkiem wiosny zauważyłem jeden problem. Przez otwory wentylacyjne (brak siatki) wpadają owady.... Jeżdżę głównie po szosie. Macie może jakieś propozycje żeby dorobić siatkę jakoś? ktoś próbował sobie z tym poradzić? temat chyba jednak do ubrań proszę o przeniesienie do właściwego działu, pzdr
Roxorloops Napisano 8 Kwietnia 2016 Napisano 8 Kwietnia 2016 Mam Giro bez siateczki i nie borykam się z problemem wpadających owadów. Był niedawno podobny wątek na forum i paru innych posiadaczy giro również nie zauważyła problemu.
Mod Team michuuu Napisano 8 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 8 Kwietnia 2016 Bandamka rozwiąże problem. Flekowanie jakiejś zastępczej siatki - tak sobie.
Sol Napisano 8 Kwietnia 2016 Napisano 8 Kwietnia 2016 No ale autor ma problem, więc to że inni go nie mają nic nie zmienia. Rozwiązanie to wklejenie siatki (powinno coś być w Leroy) albo buff.
vive_fan Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Napisano 8 Kwietnia 2016 Mam Giro bez siateczki i nie borykam się z problemem wpadających owadów. Był niedawno podobny wątek na forum i paru innych posiadaczy giro również nie zauważyła problemu. Wczoraj już miałem sytuacje że wpadła dokuczliwa mucha do kasku. A sezon dopiero przed nami... Bandamka rozwiąże problem. bandamka ma znów ten minus że będzie w niej gorąco Rozwiązanie to wklejenie siatki (powinno coś być w Leroy) albo buff. może spróbuję to jakoś zamocować. Próbował ktoś?
GoHa Napisano 8 Kwietnia 2016 Napisano 8 Kwietnia 2016 Jak będziesz próbował wkleić siatkę to uważaj jakiego kleju użyjesz. Cyjano-akryl może nadtopić kask (podejrzewam, że ta masa w środku zachowa się podobnie jak styropian).
mant3z Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Chyba najlepiej klej na gorąco. W końcu robi się styropianowe bombki to z kaskiem nie powinno być żadnego problemu. Edit: Żona mówi, że to słabo się trzyma
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.