Skocz do zawartości

[do 1900] Romet orkan 4.0 vs ...? cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim :)
Przymierzam się od kupna roweru crossowego, przeczytałem trochę tematów z tego subforum, wywnioskowałem że najlepszym wyborem w tej cenie będzie Romet orkan 4.0.

Dobrze wywnioskowałem? jeśli w tej chwili są lepsze rowery w promocji to proszę o propozycje.

Rower głównie w celu dojazdu do pracy(6km) + dłuższe wypady w weekendy.

Mój wzrost: 184cm

Waga: 75kg
Długość nogi 87cm

Rama 19" czy 21" lepiej?

Z góry dziękuje za pomoc :)

Napisano

Gdybyś miał tylko możliwość zwiększyć swój budżet do 2300 zł to Orkan 5.0 z 2015 roku byłby najkorzystniejszym wyborem cross-a , 400 zł to dużo , ale w 5.0 praktycznie wszystko jest lepsze niż w 4.0 począwszy od amortyzatora poprzez przerzutki , korbę , suport , kasetę , 30 a nie 27 biegów  , a kończąc  na siodełku Selle Royal Respiro Sport wartym co najmniej 250 zł , którego nie powstydził się BMC Switzerland dla Lamborghini w modelu alpenchallenge AC01 IGH za 4000 dolarów :teehee:

http://www.bmc-switzerland.com/int-en/bikes/lifestyle/mountainroad-alpenchallenge-ac01_igh-edizione_speciale_lamborghini/

Napisano

Skończyły się orkany 5.0 na ramie 21" w promocyjnej cenie 2299zł, poczekam kilka dni, może się pojawią.Brać 19" ale orkana 5.0 czy 21" orkana 4.0?

Napisano

Pełnej odpowiedzi udzieliłem Michałowi na komunikatorze , jedyną pewną metodą właściwego doboru wielkości ramy jest przymiarka a najlepiej jazda porównawcza

Napisano

Bosser Orkany 5.0 na ramie 21 mają w bikeshopie w opolu. kolor srebrny, ale wg mnie to fajnieszy niż ta grobowa czerń ;) Kupilem u nich, fabrycznie zamkniety karton, wsio OK - polecam. Cena ponizej 2300 , bez aledrogo.

nie kupuj ramy 19 przy swoim wzroscie, mam 187 i na 19 nawet bym nie spojrzał.

Dzieki fotofx za pomysł z tym Orkanem, przez to sprzedalem mojego kellysa na altusach i innych wynalazkach z 2014 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...