monowiec Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 Czołem Do mojego MTB kupiłem przednią przerzutke na down swing. Jest zamontowana najniżej jak sie da i pewnie powinienem kupić top swing ale chciałbym się zapytać czy może byc tak ustawiona. Biegi na sucho zmienia płynnie, a łańcuch nie wypada. Załączam fotki. A tu z osłoną Może spiłowac troche obejme zeby weszła niżej, czy zostawić tak jak jest?
alagor96 Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 Skoro działa, to nie widzę sensu niczego piłować.
Mod Team safian Napisano 16 Marca 2016 Mod Team Napisano 16 Marca 2016 pewnie powinienem kupić top swing A to nie jest top swing? Z tego ujęcia to dla mnie wydaje się nieco za wysoko, jaka jest odległość wózka od zębatki przy zmianie biegu z blatu na środkową zębatkę? To że działą na sucho to w sumie niewiele oznacza, pytanie jak będzie sięto sprawowało przy dużym obciążeniu i na wybojach.
monowiec Napisano 16 Marca 2016 Autor Napisano 16 Marca 2016 Przetestowane. Zmienia. Ale jak chce wrzucić na dużą tarcze to raz wskoczy a raz manetke muszę przytrzymać. Jak doreguluje baryłką to czasami nie zrzuca na średni blat. Na piątej od dołu koronce nie wskakuje duży blat i właśnie wtedy trzeba pomagać. Dobrze ze ten rower potrzebuje tylko na wf na uczelni
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.