Skocz do zawartości

[Jaki Cross] Wybór modelu Unibike.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@, odnoszę wrażenie że nie używałeś v-ek a już na pewno nie z dobrymi klockami. Owszem wypuszczenie się w góry będzie ryzykowne bo zjazd w dół może mieć kilka set jak i kilka kilometrów i będzie po zabawie. Zjeździłem na v-kach spory kawałek południa Polski (Izery, Karkonosze, Beskidy, Bieszczady) i też nie było tragedii ale czasy się zmieniają i tarcze są montowane już w tańszych rowerach. Jeśli kolega będzie użytkował rower w terenie nizinnym to nie powinno być kłopotu. Nie uważam że v-ki są lepsze od tarcz ale też nie jest tak że się do niczego nie nadają ;-)

Jeszcze tak na koniec... to wolny kraj i każdy może korzystać z czego chce:)

Napisano

@przemoo5555 zachowujesz się niestety jak większość proszących o poradę na FR najpierw pytasz , a później wiesz lepiej :teehee: a może zostały Ci stare modele z V-kami  :002:

Napisano

@fotofx nigdzie nie twierdzę, że wiem lepiej, a jedynie wyrażam swoje zdanie. Dla mnie znaczącą kwestią jest gwarancja i serwis na który będę miał spory rabat. W Romecie takiej oferty nie mam.

I nie mam propozycji starych modeli wyłącznie na v-brake. Nie twierdzę też, że Orkan jest zły. Dla mnie zwyczajnie jest niedostępny i jak pisał Zindo nie jest idealny.

Poza tym nie jeżdżę w góry, a i deszcz mnie jakoś specjalnie często nie złapał w trakcie jazdy.

Czasami korzystam z roweru trekingowego i nie narzekam na hamulce. Szczerze myślałem, że po jeździe z tarczówką będzie wow, ale ja nie zauważam wielkich różnic (przy dobrej pogodzie).

Może się mylę jednak to moje subiektywne zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...