RickoRage Napisano 10 Marca 2016 Napisano 10 Marca 2016 Witam otóż mam dylemat, czy dać rower od razu do serwisu na ponowne nagwintowanie czy może zaryzykować wkręcenie suportu i zostawienie tak, bo mam zamiar kupić nową ramę pod koniec wakacji. Tutaj kilka zdjęć: Proszę o waszą opinie na ten temat. Pozdrawiam.
Mod Team michuuu Napisano 10 Marca 2016 Mod Team Napisano 10 Marca 2016 Jeżeli gwintu nie ma, tzn. powiększyła się średnica i gwintowanie nie pomoże. Na drugim zdjęciu widać, że na wejściu gwint jakiś słabiutki. Nakrętka się wkręca bez problemu? Na początku mocno lata, ma duży luz?
Mod Team Puklus Napisano 10 Marca 2016 Mod Team Napisano 10 Marca 2016 Jak gwint sie spłaszczył, to gwintowanie pomoże, a wygląda jak trochę spłaszczony.
RickoRage Napisano 10 Marca 2016 Autor Napisano 10 Marca 2016 Jutro zobaczę, gdyż ma mi przyjść suport i napiszę relacje.
Mod Team Puklus Napisano 10 Marca 2016 Mod Team Napisano 10 Marca 2016 Jak nie będzie się chciał wkręcić, to nie rób tego na chama. Lepiej oddać komuś kto rzetelnie oceni co z tym zrobić.
vdcmike Napisano 10 Marca 2016 Napisano 10 Marca 2016 Jeśli zamierzasz wymieniać ramę za jakiś czas a do tego luźno się wkręcają miski sportu to ją bym nie bawił się w gwintowanie (które pewnie nic nie da) tylko użył hudraulicznej taśmy teflonowej.
RickoRage Napisano 11 Marca 2016 Autor Napisano 11 Marca 2016 Więc tak doszedł dzisiaj do mnie suport i wszystko ładnie wyczyściłem, następnie równo zacząłem wkręcić miskę aż do oporu (3/4zwoje)potem kluczem do połowy na chama i proszę bardzo gwint prawie jak nowy tylko trochę niższy a miska cała potem wszystko wyczyscilem jeszcze raz i na wysmarowany gwint smarem w mufie zacząłem wkrecac miskę i działa nic nie lata, trzyma się kupy i myślę,że długo posłuży. Tak więc dziękuję za pomoc wszystkim i pozdrawiam. A i rama była aluminiowa więc chyba temu gwint się dało odbudować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.