Skocz do zawartości

[Suport] Lekko wytarty gwint mufy

RickoRage

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam otóż mam dylemat, czy dać rower od razu do serwisu na ponowne nagwintowanie czy może zaryzykować wkręcenie suportu i zostawienie tak, bo mam zamiar kupić nową ramę pod koniec wakacji. 

Tutaj kilka zdjęć:post-183834-0-28135300-1457631793_thumb.jpgpost-183834-0-86539700-1457631794_thumb.jpgpost-183834-0-91983600-1457631797_thumb.jpg

Proszę o waszą opinie na ten temat. 

Pozdrawiam.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli gwintu nie ma, tzn. powiększyła się średnica i gwintowanie nie pomoże. Na drugim zdjęciu widać, że na wejściu gwint jakiś słabiutki. Nakrętka się wkręca bez problemu? Na początku mocno lata, ma duży luz?

• Mod Team
Napisano

Jak nie będzie się chciał wkręcić, to nie rób tego na chama. Lepiej oddać komuś kto rzetelnie oceni co z tym zrobić.

Napisano

Jeśli zamierzasz wymieniać ramę za jakiś czas a do tego luźno się wkręcają miski sportu to ją bym nie bawił się w gwintowanie (które pewnie nic nie da) tylko użył hudraulicznej taśmy teflonowej.

Napisano

Więc tak doszedł dzisiaj do mnie suport i wszystko ładnie wyczyściłem, następnie równo zacząłem wkręcić miskę aż do oporu (3/4zwoje)potem kluczem do połowy na chama i proszę bardzo gwint prawie jak nowy tylko trochę niższy a miska cała potem wszystko wyczyscilem jeszcze raz i na wysmarowany gwint smarem w mufie zacząłem wkrecac miskę i działa nic nie lata, trzyma się kupy i myślę,że długo posłuży. Tak więc dziękuję za pomoc wszystkim i pozdrawiam.

A i rama była aluminiowa więc chyba temu gwint się dało odbudować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...