Skocz do zawartości

[Korba] zakup nowej

batek89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

szczerze to nie wiem ile to może kosztowaćale , poleć coś dobrego i sprawdzonego.

problem na poczatku polegał z odkrecającą się śrubą centralna, teraz nawet jak ją dobrze dokręce to te luzy występują, na całej korbie, przedtem jak docisnąłem tą śrubę to było wszystko OK

post-173669-0-56109900-1457201842_thumb.jpg

Napisano

o jakim zabezpieczeniu mówiłeś?? sciągałem kiedyś korbe żeby ją dobrze wyczyścić po nocnej jeździe w lesie więc może ja ją zepsułem

Napisano

Korby Shimano mają specjalny element którym ma zablokować korbę na osi. Ta niestety tego nie ma 

P1030211.jpg

Zanim kupisz nową korbę sprawdź suport może wystarczy tylko go wymienić

Napisano

nie ma luzów na łożyskach, ta korba deore co linka wstawiłeś jest odrazu z suportem? nie bedzie pasowała do tego co mam?

Napisano

prawdopodobnie moja korba jest dobra jak i suport. możecie się ze mnie śmiać, ja się śmieje.

na zdjęciu widoczna jest "śruba" z sześcioma dziurkami. po mojemu ma ona służyć kontrowaniu śruby centralnej i ma uniemożliwić odkręcenia się śruby centralnej. do tej pory myslalem ze to plastik (coś nie znaczącego)

pytanie mam, gdzie mogę kupić taki klucz żeby tą śrube dokręcić?

muszę zamówić klucz dynamometryczny i klej do gwintu

puki co poczyszcze sobie wszystko i jak to przyślą to złoże i sprawdzę czy jest dobrze. dzięki za pomoc

post-173669-0-19301400-1457208600_thumb.jpg

post-173669-0-03324200-1457208604_thumb.jpg

Napisano

Witajcie ponownie. za oknem słoneczko i lekki wiatr, 6stopni na plusie a ja właśnie poskładałem korbe. klej do gwintu pożyczyłem od kolegi a śrubę przykręciłem na wyczucie, bez klucza denamometrycznego.

puki co luzów brak. jeżeli śruby się nie poluzują sądzę że nie bede musiał kupować nowej korby. fajnie, dłuższą chwile aby klej złapał i w droge.

jeszcze smarowanie łańcucha, wszystko wyczyszczone aż lśni :D:D produktywna niedziela. Pozdrawiam i szerokości :D:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...