Dizo Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Witam wszystkich O tóż mam pewien problem gdyż na szosowym rowerze nie mogę jechać pochylony dla mnie bardziej wygodna pozycja do jazdy i skręcania, ale jest to nnie wygodna pozycja dla genitali ponieważ podczas pedałowania one bolą. Moje pytanie jest czy są jakieś dobre ochraniacze na genitalia czy jest jakaś możliwość lepsza pozycjia o treści samej jazdy. Ogólem do rowerów górskich nowy nie jestem bardziej o szosowy mi chodzi.
dran2 Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Obawiam się że przede wszystkim musisz zacząć od interpunkcji i poprawnego składania zdań. Bez tego będziesz miał w życiu (nie tylko w kolarstwie) same problemy a nikomu nie będzie się chciało o nich czytać, próbować zrozumieć ani nawet odpisać gdyż takim stylem wypowiedzi nie tylko to utrudniasz ale też nie okazujesz potencjalnym "wybawcom" szacunku.
Buno Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Spróbuj pochylić dziób siodełka w dół, jeśli nie pomoże to leć do lekarza
fotofx Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Krystianie czy używasz spodenki rowerowe z wkładkami ? Nigdy nie pochylaj siodełka , poprawny montaż dobrze dobranego siodełka polega na jego mocowaniu w poziomie Marku takie wilcze rady to z braku rozumienia dobrze rozwiniętych genitalii czy jakiś problem psychologiczny bo ja się na tym nie znam
Buno Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Krystianie czy używasz spodenki rowerowe z wkładkami ? Nigdy nie pochylaj siodełka , poprawny montaż dobrze dobranego siodełka polega na jego mocowaniu w poziomie Marku takie wilcze rady to z braku rozumienia dobrze rozwiniętych genitalii czy jakiś problem psychologiczny bo ja się na tym nie znam Używanie spodenek w tym przypadku zapędza problem w kąt. Siodełka nie ustawia się jedynie w poziomie, zachęcam do lektury np http://kolarz-szosa-patryk-s.blogspot.com/2010/10/jak-poprawnie-ustawic-siodo-w-rowerze.html
fotofx Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Marku mogłeś zalinkować ten blog Krystianowi zamiast wysyłać go do lekarza
Buno Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Napisałem 4 posty wyżej, żeby najpierw wyregulował ustawienie, a jeśli nie podziała, wybrał się do lekarza
Dizo Napisano 4 Marca 2016 Autor Napisano 4 Marca 2016 Na razie spróbuje ustwaić dziób siodełka w dół może pomoże a spodenki z ochraniaczami po ile się wahają ponieważ nie mam tak za bardzo kasy, dopiero co rower kupił szosowy
Buno Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Znajdziesz tak 100-150zł, popróbuj w Decathlonie albo na bcmnowatex.com.pl
tobo Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Dziwny dylemat. Jak Ci się siedzi dobrze na góralu to sprawdź jaką masz tam pozycję siodła. Zamiast kagańca na jądra zainwestuj w klucz imbusowy i przeszczep testowo siodło ze swojego mtb albo zacznij od kombinowania z ustawieniem siodła które jest. Takiego dyskomfortu nie zlikwidujesz w żaden sensowny sposób poza dopasowaniem do siebie roweru, a to jest osiągalne w stosunkowo prosty, wspomniany wyżej sposób. I pisz po polsku.
newjunior Napisano 5 Marca 2016 Napisano 5 Marca 2016 tobo dobrze ci radzi, ja niedawno kupiłem szosę, również bolało mnie krocze (za duży nacisk), szukając rozwiązania, przełożyłem żelowe siodełko z mojego unibike vipera, problem od razu znikł, ma to jedna wadę, siodełko z crossa selle royal nie najlepiej zgrywa się estetycznie z moja szosa
Dizo Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 Już wszystko zostało przestawione dziób obniżyłem trochę w dół około 10-20 stopni i o wiele lepiej się jeździ aż tak bardzo nie gniecie teraz ale także odwiedziłem sportowy sklep i tam kupiłem spodnie z długimi i krótkimi nogawkami za nie całe 10 funtów (Wyprzedasz 75%) + koszulka z kurtką za 20 funtów oraz buty za 30 które nie pasują mi do zapięcia na pedale ale to inna historia. O treści przedstawiania siodełka to to by nie wyszło ponieważ są takie same tylko kolor jest inny. I ogółem też na rowerze górskim ja w pozycji siedzącej jeździłem nie w pochylonej jak na szosowym. Także temat został rozwiązany
dran2 Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 O treści przedstawiania siodełka to to by nie wyszło ponieważ są takie same tylko kolor jest inny. Czy polski jest twoim pierwszym językiem? To wygląda jak coś wyplutego z Google Translate.
Dizo Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 W Anglii siędzę od 5 lat i nie mam praktycznie tutaj kontaktu z językiem Polskim jakby nie było zapominam i to niestety. Dla tego próbuje integrować się na takich forach itp.
dran2 Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 To jakieś usprawiedliwienie. Ale do "nauki" języka polecam raczej dobrą książkę albo film niż fora internetowe
Dizo Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 Wiesz za bardzo tego nie mogę zrobić ponieważ ja to mieszkam u dziewczyny czasami po nocach zostanę w salonie i obejrzę coś na CDA laptopa do telewizora podłączę i lecę całą noc
tobo Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Jeśli buty mają niepasujace zapięcia to kup pasujące i wymień bo się zabijesz.
Dizo Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 O treści butów to nie wiem czy nowego tematu nie otworzyć
fotofx Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Krystianie dobrze że jesteś anglojęzyczny obejrzyj sobie filmik
Dizo Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 Wszystko jest ładnie i mnie nic nie boli, dzieki wielkie za pomoc chłopaki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.