Skocz do zawartości

[Korby vs Suport]

Spacerunner

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, kilka dni temu zakupiłem korby oraz suport USA BB 22mm(Primo maszynowy) i pojawił się pewien problem a mianowicie, po instalacji suportu i sprawdzeniu wszystkiego czy jest ustawione jak należy zająłem się instalacją korb. Oś korb wchodzi w do suportu tylko w dwóch trzecich, zatrzymuje się na gwincie przy zębatce i nie chce iść w żaden sposób dalej, umożliwia mi to montaż gdyż oś jest na tyle długa że ramię normalnie się zamocowuje nie mniej jednak zębatka nie jest ustawiona równolegle do drivera co powoduje raz na jakiś czas skrzypnięcie zupełnie nowego łańcucha. Moje pytanie w jaki sposób sobie zaradzić z tym ? Zeszlifować gwint czy może zainwestować w inną oś ? Czy może ktoś z forumowiczów ma jakieś korby bmx o takowej średnicy osi ? Dziękuję za odpowiedź.

• Mod Team
Napisano

A świstak siedzi, bo go zamknęli, nikt nie wie za co, ponoć zawijał. Ja tez średnio wiem co kupiłeś i czumu to nie działa. To korba do BMX jakiegoś ? Nazywa się to jakoś ?

Napisano

jest to seryjna korba z northtec evolution 2, lasco 3pc z osią 22mm. Oś zatrzymuje się dokładnie w tym miejscu co sprawia że ramiona nie są ustawione symetrycznie. Może jakaś rada jak to zrobić? Wbić jakoś na siłę czy nie wiem, zeszlifować ten gwint ? A może kupić inną oś ?

post-192197-0-19986400-1457113468_thumb.jpg

• Mod Team
Napisano

A wkładasz dobrą stroną ? z tego co widzę jedna strona osi jest grubsza, wiec łożyska także powinny być jedno większe drugie mniejsze, jak takie nie sa nie będzie działać, żebyś jak sie modlił.

Napisano

Niestety łożyska mają tą samą średnicę otworu na oś, no cóż więc jedyne co mi pozostaje to zakupić inne korby bądź samą oś. Dziękuję za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...