moby1655 Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 Witam ! Posiadam w rowerze korbę deore M590 z turystycznymi w zasadzie tarczami. Duża 48, średnia 38, mała 26. Do wymiany jest tylko tarcza 38 T, ale nigdzie nie mogę jej dostać. Czy jest możliwość, aby założyć taką z innej korby, będzie kompatybilna ?Ewentualnie założyć tarczę 36 T, bo taką mogę kupić, ale nie wiem, czy uda się to wyregulować ?Będę wdzięczny za pomoc.
Marcin9 Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 ale nigdzie nie mogę jej dostać. Ciekawe... http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=38&search_scope=category-251531&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-fuzzy-v1-spo-1-5-0203 Zębatka nie musi być dedykowana do danej korby wystarczy ze BCD będzie się zgadzać.
emremigiusz Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 BCD jak BCD,nie które blaty mają tłoczenia które czasem powodują problem.Jak blat jest płaski to w istocie liczy się tylko BCD,no i grubość.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.