blakbery Napisano 27 Lutego 2016 Napisano 27 Lutego 2016 Witam, od jakiegoś czasu mam problem z nierówną pozycją na rowerze. Mianowicie gdy spojrzę na mostek podczas jazdy to rower jest jakby przechylony w lewą stronę. Odczuwam to także przy kręceniu, ponieważ czasami dotykam rury poziomej lewym kolanem, natomiast prawym mi się to nie zdarza. Odczuć to można również przy jeździe bez trzymania kierownicy, gdy rower ściąga nieco na lewo. Moje pytanie jest takie - jaka może być tego przyczyna? Podajcie mi proszę przykłady a ja u siebie sprawdzę czy wszystko jest okej. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
SovaLTD Napisano 27 Lutego 2016 Napisano 27 Lutego 2016 Sprawdź czy masz dobrze koła przykręcone tzn. czy z prawej i lewej strony amora jest taki sam odstęp. To samo z tyłu.
blakbery Napisano 27 Lutego 2016 Autor Napisano 27 Lutego 2016 Koła ostatnio sprawdzałem i dokładnie przykręcałem ale polecę jeszcze raz. Może jakieś inne przyczyny tego?
piciu256 Napisano 27 Lutego 2016 Napisano 27 Lutego 2016 koła mogą być źle zaplecione (nie wycentrowane względem widelca)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.