qb41 Napisano 25 Lutego 2016 Napisano 25 Lutego 2016 Witam, Jako, że zmieniłem kółka w swoim treku stare zostały w zapasie chciałbym ich użyć i założyć na nie jakieś wąskie opony coś przełajowego żeby czasem pośmigać z żoną po asfalcie oraz w łatwiejszym terenie. Czy mogę założyć na obręcze wew. szerokości 19mm opony np 35c? Chyba, że polecilibyście coś innego i ewentualnie co? Chciałbym aby opony były względnie lekkie. Myślałem nad WTB cross wolf albo Schwalbe CX czy lepiej iść w inną stronę ?
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Lutego 2016 Mod Team Napisano 25 Lutego 2016 Klaniam, CrossWolf'y są nieco za agresywne jak na asfaltowe pojazdki... Poza tym to tylko 32c. Sugeruje Bontrager'y LT3. Nieoszukane 38c, ściety bieżnik dobrze toczy się na utwardzonych powierzchniach a boczne klocki pozwalają zaprzeć się nieco w zakretach na luźniejszych podkładach... Szacunek... I.
qb41 Napisano 25 Lutego 2016 Autor Napisano 25 Lutego 2016 Czyli Drogi Ivanie sugerujesz "ciut" szersze ogumienie. Nastawiam się bardziej na twarde podłoże. Poszukam tych bontragerów. A czy nie będzie problemów z obręczami 19mm wew?
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Lutego 2016 Mod Team Napisano 25 Lutego 2016 Kłaniam, Sam piszesz, 35c, potem wskazujesz 32c jako opcję. 38c na wewnetrznej 19mm to kaszka z mleczkiem. Przećwiczone osobiście. Może być coś węższego, ale szukaj raczej czegoś bardziej łysego niż CrossWolf, bo to agresywna, zębata oponka. Conti ma jakieśtam papucie, które mogłyby sie nadać, ale nie jestem osobiście fanem terenowych opon od Cointinentala, także tu nie poradzę... Bonti miło mi się sprawdzał tak w asfaltowych dojazdówkach jak i ofrołdzie. Tak z przodu jak i z tyłu. Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.