Skocz do zawartości

[zakupy] wpłata PayU

Sertom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dałem się "nabrać" w allegro.

W pośpiechu zamiast bezpośrednio wysłać do kupującego pieniądze, wysłałem na PayU.

I teraz pytanie.

Dostałem numer konta i dane do systemu PayU. Zrobiłem przelew z mojego konta na podane z PayU.

Kasa pojawi się na moim koncie allegro? Trzeba to jakoś dodatkowo konfigurować? Potem płatność już tylko w systemie allegro?

Wbrew pozorom nie jestem upośledzony ;) Po prostu nienawidzę tego typu kombinatorycznych praktyk i pytam dla pewności, bo nie chciałbym stracić, bądź co bądź, 25zł.  ; - )

Napisano

musisz dodać numer konta żeby na nie robiło wypłatę- jest zakładka wypłata środków i tam to konfigurujesz, jak dla mnie to jest wygodniejsze niż bezpośrednio na konto.

Napisano

ale czekaj czekaj ty coś kupiłeś czy ktoś kupił u ciebie? bo

zamiast bezpośrednio wysłać do kupującego pieniądze, wysłałem na PayU.
wynika z tego ze ty płaciłeś kupującemu?
Napisano

A stamtąd na jego konto prywatne, jest to o tyle wygodne, że sprzedający nie musi czekać na zaksiegowanie wplaty co w banku czasem trwa. Dostaje potwierdzenie z systemu i ma pewność że pieniądze są.

Napisano

ale czekaj czekaj ty coś kupiłeś czy ktoś kupił u ciebie? bo

wynika z tego ze ty płaciłeś kupującemu?

Ale masakra, jestem jednak upośledzony, ale chyba tylko dzisiaj ;) Oczywiście ja kupuję.

Jeśli wpłaciłeś na konto podane przez Payu to przelew trafi bezpośrednio na konto Payu należące do sprzedającego.

Bardzo by mnie to cieszyło.

Dzięki bardzo za odpowiedzi.

Napisano

Sprzedający otrzyma wpłatę na przypisane do jego konta PayU. Z niego będzie mógł przelać do siebie w dowolnej chwili. Powinieneś z automatu otrzymać @ z informacją, że wpłata została zaksięgowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...