Sertom Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 Dałem się "nabrać" w allegro. W pośpiechu zamiast bezpośrednio wysłać do kupującego pieniądze, wysłałem na PayU. I teraz pytanie. Dostałem numer konta i dane do systemu PayU. Zrobiłem przelew z mojego konta na podane z PayU. Kasa pojawi się na moim koncie allegro? Trzeba to jakoś dodatkowo konfigurować? Potem płatność już tylko w systemie allegro? Wbrew pozorom nie jestem upośledzony Po prostu nienawidzę tego typu kombinatorycznych praktyk i pytam dla pewności, bo nie chciałbym stracić, bądź co bądź, 25zł. ; - )
piciu256 Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 musisz dodać numer konta żeby na nie robiło wypłatę- jest zakładka wypłata środków i tam to konfigurujesz, jak dla mnie to jest wygodniejsze niż bezpośrednio na konto.
gtb Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 Jeśli wpłaciłeś na konto podane przez Payu to przelew trafi bezpośrednio na konto Payu należące do sprzedającego.
piciu256 Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 ale czekaj czekaj ty coś kupiłeś czy ktoś kupił u ciebie? bo zamiast bezpośrednio wysłać do kupującego pieniądze, wysłałem na PayU. wynika z tego ze ty płaciłeś kupującemu?
siimon Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 A stamtąd na jego konto prywatne, jest to o tyle wygodne, że sprzedający nie musi czekać na zaksiegowanie wplaty co w banku czasem trwa. Dostaje potwierdzenie z systemu i ma pewność że pieniądze są.
Sertom Napisano 23 Lutego 2016 Autor Napisano 23 Lutego 2016 ale czekaj czekaj ty coś kupiłeś czy ktoś kupił u ciebie? bo wynika z tego ze ty płaciłeś kupującemu? Ale masakra, jestem jednak upośledzony, ale chyba tylko dzisiaj Oczywiście ja kupuję. Jeśli wpłaciłeś na konto podane przez Payu to przelew trafi bezpośrednio na konto Payu należące do sprzedającego. Bardzo by mnie to cieszyło. Dzięki bardzo za odpowiedzi.
pawel2208 Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 Sprzedający otrzyma wpłatę na przypisane do jego konta PayU. Z niego będzie mógł przelać do siebie w dowolnej chwili. Powinieneś z automatu otrzymać @ z informacją, że wpłata została zaksięgowana.
Sertom Napisano 23 Lutego 2016 Autor Napisano 23 Lutego 2016 Właśnie dostałem, dzięki bardzo. Spanikowałem trochę bo nie lubię takiego pośrednictwa. Zamykać.
SovaLTD Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 Spanikowałem trochę bo nie lubię takiego pośrednictwa. To pośrednictwo jest bardzo wygodne, docenisz to gdy będziesz coś sprzedawał.
diego88 Napisano 24 Lutego 2016 Napisano 24 Lutego 2016 też mi się tak zadażyło zrobic ale spokojnie. pieniądze trafią do sprzedającego na jego konto payU
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.