Kukizek Napisano 18 Lutego 2016 Napisano 18 Lutego 2016 Witam, kupiłem na takim pchlim tagu siodełko firmowe Selle Royal RVL, nowe, za śmieszną cenę bo 10 zł Ale nie mogę włożyć tych rurek usztywniających co są pod siodełkiem. Były wyjęte, myślałem że będzie to prosta rzecz bo w końcu ktoś to musiał wyjąć , ale siedziałem z kumplem z godzinę i próbowaliśmy na różne sposoby tą rurkę zamontować, ale się nie udało, już mam takiego nerwa, że nie wiem czy go po prostu nie wyrzucę. Może ktoś ma jakiś pomysł (siodełko wyginaliśmy próbując włożyć te prowadnice i nic, nie ma możliwości demontażu, rurki się nie wyginają bo są za grube)
alagor96 Napisano 18 Lutego 2016 Napisano 18 Lutego 2016 Koledze kiedyś wypady te pręty i założyliśmy to tak: zeszlifowałem końce prętów pod katem, tak, żeby było łatwiej włożyć, włożylismy pręt w imadło i wepchnęliśmy całość na miejsce wyginając jednocześnie siodełko.
gtb Napisano 18 Lutego 2016 Napisano 18 Lutego 2016 Z przodu przy tym plastiku trzymającym pręty nie ma wkręta ? Na zdjęciu wygląda jakby był , jeśli tak jest to wykręć , wsadź druty najpierw z tyłu i dociskając stelaż zamontuj ponownie ten plastik. Ewentualnie spróbuj jeszcze odkrecić plastikowa skorupę montowaną na wkręty wówczas siodełko zrobi się bardzie elastyczne i można by go mocniej wygiąć i próbować włożyć.
turysta Napisano 18 Lutego 2016 Napisano 18 Lutego 2016 A gdyby odkręcić ten element plastikowy? Wtedy być może będzie możliwość na tyle wygiąć siodełko, że uda się wsadzić pręty na swoje miejsce. Druga sprawa - próbowałeś wsadzać odwrotnie? Najpierw te co teraz wystają następnie to kolanko.
Kukizek Napisano 18 Lutego 2016 Autor Napisano 18 Lutego 2016 Tak, próbowałem odwrotnie:), siedzieliśmy z kumplem nad tym z godzinę , dodam że siodełko nie ma żadnych wkrętów żeby coś odkręcić. Całość jest połączona z siedziskiem jakimś klejem i nie ma możliwości zdemontowania bez uszkodzenia siodełka. Co do szlifowania, to jest to ostateczność bo w końcu ktoś to jakoś musiał wyjąć bez szlifowania i jakoś to musiał zamontować wcześniej. Wyginaliśmy dziób siodełka żeby to jakoś włożyć i nic we dwóch nie daliśmy rady.
alagor96 Napisano 18 Lutego 2016 Napisano 18 Lutego 2016 Założone było w fabryce, a wypaść mogło przy upadku, rqczej nikt tych prętów tak sobie nie zdejuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.