nikonekt58 Napisano 13 Lutego 2016 Napisano 13 Lutego 2016 Witam nie wiem czy dobre pod forum, ale mam problem z bębenkiem w piaście SRAM mth 306, najzwyklejsza piasta, ale tutaj imbus do bębenka jest bardziej schowany do piasty co nie jest wielkim problemem tak samo jak to że to jest na 12 a nie na 10 jak w shimano, no ale wszystko mam i chcę to odkręcić i jest problem czy ktoś wie w która to stronę się odkryć wydaje mi się, że normalnie w lewo ale nie wiem co jest normalnie ami rusz i nie kręce byle kluczem tylko dynamometrycznym bo ma najdłuższą rączkę ale nic, gdzieś słyszałem że trzeba miskę wykręcić ale chyba nie na początku przecież Bębenek powinien się wykręcić w całości.. Dzięki za odpowiedź Dobra już wszystko jasne, przy pomocy dwóch osób udało się odkręcić i teraz już wiem czemu tak mocno to siedziało a mianowicie Bębenek nie ma wielowypustu tylko jest przykręcony a, dokręca sir w prawo to i przy pedałowaniu się mocno dokręcił, takich cud to jeszcze nie widziałem. A więc post dla tych co mają tą Piaste trzeba bardzo dużo siły do odkręcania tego i lepjej nie podchodzić z byle nasadkami bo się polamią, i odkręcamy normalnie w lewo, teraz już pozdrawiam
lucass3 Napisano 13 Lutego 2016 Napisano 13 Lutego 2016 Z ciekawości, po co odkręcałeś? Będziesz rozbierał bębenek?
nikonekt58 Napisano 13 Lutego 2016 Autor Napisano 13 Lutego 2016 Ponieważ chciałem go wyczyścić, i właśnie dostać się do środka bo ma już lekki luz i syf trze po ściankach A i właśnie teraz jak odkręcić miskę tak jak w większości w prawo czy tu też jest coś na odwrót
seraph Napisano 13 Lutego 2016 Napisano 13 Lutego 2016 O ciekawe. Mam taką samą piastę i rok temu do serwisu poddałem się i rozebrałem bębenek bez odkręcania go od piasty. Może łatwiej byłoby podejść jak do wolnobiegu i zamocować klucz w imadle, a kręcić kołem? Jak przyjdzie Ci do głowy kasować luz to niestety nie jest tak jak w Shimano, że masz podkładki różnej grubości, a ostania "listkowa" tylko masz 2 grube i 1 cienką Ja usunąłem luz polerując je delikatnie, ale przyda się do tego dobra suwmiarka lub nawet mikrometr żeby nie robić na oko...
nikonekt58 Napisano 13 Lutego 2016 Autor Napisano 13 Lutego 2016 Co do wykręcania jak z wolbobiegiem nie bardzo by to poszło my to odkrecilismy w sposób że 2 osoby trzymały dopłatę koło do ziemi i ściany a trzecia dosłownie wchodziła na klucz, bardzo karkołomne sposoby
lucass3 Napisano 13 Lutego 2016 Napisano 13 Lutego 2016 W 406 jest 1 gruba i 2 cienkie. Wyciągnięcie 1 cienkiej zalatwilo sprawę luzu. I też nie odkrecalem bebenka.
nikonekt58 Napisano 13 Lutego 2016 Autor Napisano 13 Lutego 2016 No właśnie ale też jest Bębenek na wielowypust i większość instrukcji że strony sram'a pokazuje minimalny model właśnie 406 nigdzie nie mogłem znaleźć jak wygląda właśnie sprawa w 306 A co polecacie do odkręcania bieżni bo nie mam tego super klucza co najwyżej próbowałem tak ale cholernie mocno się trzyma jak cały Bębenek w piaście Nie idzie, pukałem stukalem grzałem, znalazłem jakiś płaskownik grupy naszlifowalem i nic ani rusz ja nwm wszystko ładnie wygląda roweru nigdy karcherem nie myje a tak mocno te śruby trzymają że szok
lucass3 Napisano 13 Lutego 2016 Napisano 13 Lutego 2016 Ja przyciąłem kawałek płaskownika i poszło (w miare łatwo) Tylko ja miałem bębenek przykręcony do piasty i miałem lepszy chwyt. Lepiej by było gdybyś tez najpierw popuścił bieżnię, a później odkręcił bębenek.
nikonekt58 Napisano 13 Lutego 2016 Autor Napisano 13 Lutego 2016 Może chociaż teraz Bębenek był w imadle na kluczu i się nie ruszał ale jest sukces po godzinie siedzenia w ciemnym warsztacie, pukania, grzania i meczenia wkońcu puścił zaraz zobaczę co jest w środku Ok więc zestaw standardowy bieżnia 3 zapadki sprężynka, bębenek Zew no i wewnętrzny, uszczelka i dwie a nie trzy jednak podkładki jedna szersza druga mniejsza grubość mają minimalnie różne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.