Skocz do zawartości

[stery] miska wykrzywiła sie podczas nabijania

maciekferec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, dzisiaj przy nabijaniu sterów wykrzywiłem górną miske, w takim sensie ze jedna strona weszła do końca a druga prawie wcale i sie wykrzywiła. Nie mam pojęcia jak to zrobiłem ale nie pierwszy raz nabijałem stery i zawsze bez problemu sie udawało. Co mam z tym teraz zrobić?http://imgur.com/PhwGTKp Dać do serwisu? Załączam zdjęcie.

Napisano

Spróbuj może ją wybić od środka za pomocą śrubokrętu czy czegoś innego długiego i spróbować ponownie nabić.

Swoją drogą to jak Ty to nabijasz? Młotkiem? Za parę groszy można zmajstrować małą prasę do tego typu rzeczy (długa śruba, podkładki, nakrętki)

Napisano

Nabijam młotkiem i deską. Ta miska cholernie sie wykrzywiła, łożysko nawet do niej nie wchodzi. Nie da sie jej dobić a wybić nie próbowałem. Nie załatwiłem sobie ramy przypadkiem?

Napisano

Niestety dopóki jej nie wybijesz to się nie dowiesz ;/

Na siłę dobijać i  liczyć, że się naprostuję bym nie radził.

Napisano

I nie nabijaj więcej sterów tylko zrób sobie prasę taką jak wspomniał kolega wyżej. Długa śruba, 2 nakrętki i parę dużych podkładek, albo coś na kształt - skręcasz powoli z wyczuciem i miski siadają aż miło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...