MikeTyson Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 Witam, zamontowałem do swojego roweru korbę Dartmoor Rock, jest to korba z jedną zębatkom i w systemie hollowtech II. W rowerze posiadam mufę 68mm, z prawej strony (od strony napędu) pod łożysko założyłem napinacz Dartmoor Slider (zamontowany bezpośrednio pod suport bez adaptera ISCG) i jedną podkładkę 2,5mm, po lewej stronie założyłem jedną podkładkę 2,5mm, z tyłu posiadam kasetę 8- rzędową. Problem polega na tym że na największej zębatce z tyłu (1 bieg) łańcuch na dole przedniej zębatki (przy korbie) "łamie się" i przy obkręceniu korbą w tył spada pomiędzy zębatkę a napinacz. Czy można to wyregulować ilością podkładek i czy można to w ogóle wyregulować?
piciu256 Napisano 4 Lutego 2016 Napisano 4 Lutego 2016 tak- regulujesz linię łańcucha podkładkami przy suporcie, wyszukaj w google poradnika jak najlepiej ustawić.
radziuGD Napisano 5 Lutego 2016 Napisano 5 Lutego 2016 A nie masz też przypadkiem zbyt odsuniętej rolki napinacza od blatu?
MikeTyson Napisano 5 Lutego 2016 Autor Napisano 5 Lutego 2016 Rolka jest zaraz przy blacie. A czy od mufy suportowej powinien pierw iść napinacz, podkładka i łożysko czy pierw podkładka a następnie napinacz?
piciu256 Napisano 5 Lutego 2016 Napisano 5 Lutego 2016 w twoim przypadku napinacz musi być bliżej ramy czyli napinacz-->podkładka
MikeTyson Napisano 5 Lutego 2016 Autor Napisano 5 Lutego 2016 Tak mam teraz założone i łańcuch spada na 1 biegu.
radziuGD Napisano 5 Lutego 2016 Napisano 5 Lutego 2016 to wsadź dwie podkładki na drugą stronę, a przy napędzie zostaw tylko napinacz.
MikeTyson Napisano 7 Lutego 2016 Autor Napisano 7 Lutego 2016 Założyłem od strony napędowej sam napinacz a po drugiej stronie jedną podkładkę i wszystko ładnie chodzi tylko na 1 biegu łańcuch minimalnie ociera o półklatke napinacza, ale to może kiedyś wytoczę sobie milimetrową podkładkę i podłoże między napinacz a łożysko. I dziękuję za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.