Skocz do zawartości

[suport i korba] Problem z prowadzeniem łańcucha

MikeTyson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zamontowałem do swojego roweru korbę Dartmoor Rock, jest to korba z jedną zębatkom i w systemie hollowtech II.

W rowerze posiadam mufę 68mm, z prawej strony (od strony napędu) pod łożysko założyłem napinacz Dartmoor Slider (zamontowany bezpośrednio pod suport bez adaptera ISCG) i jedną podkładkę 2,5mm, po lewej stronie założyłem jedną podkładkę 2,5mm, z tyłu posiadam kasetę 8- rzędową. Problem polega na tym że na największej zębatce z tyłu (1 bieg) łańcuch na dole przedniej zębatki (przy korbie) "łamie się" i przy obkręceniu  korbą w tył spada pomiędzy zębatkę a napinacz. Czy można to wyregulować ilością podkładek i czy można to w ogóle wyregulować?

Napisano

Rolka jest zaraz przy blacie. A czy od mufy suportowej powinien pierw iść napinacz, podkładka i łożysko czy pierw podkładka a następnie napinacz?

Napisano

Założyłem od strony napędowej sam napinacz a po drugiej stronie jedną podkładkę i wszystko ładnie chodzi tylko na 1 biegu łańcuch minimalnie ociera o półklatke napinacza, ale to może kiedyś wytoczę sobie milimetrową podkładkę i podłoże między napinacz a łożysko. I dziękuję za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...