Beexid Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 Witam Mam dylemat ponieważ zużyła mi się kaseta w rowerze (przełożenia 6,7 i 8 przeskakują) i pomyślałem, żeby wrzucić zamiast niej kasetę którą aktualnie posiadam czyli CS-HG61-9 11-32 i do tego łańcuch CN-HG93. Tu zachodzi pytanie czy będzie ten zestaw kompatybilny z korbą FC-M311 42/32/22 ? Wcześniej używałem z kasetą 8s. I od razu drugie pytanie jeśli wszystko będzie działać to jaką manetkę założyć do tej kasety? czy Shimano Deore SL-M590 3x9s będzie dobra do takiego zestawu czy może coś z niższej półki będzie lepsze? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Marcin9 Napisano 10 Stycznia 2016 Napisano 10 Stycznia 2016 Tu zachodzi pytanie czy będzie ten zestaw kompatybilny z korbą FC-M311 42/32/22 ? Tak jeśli jest w dobrym stanie. Korba może być pod dowolną ilość biegów. czy Shimano Deore SL-M590 3x9s będzie dobra do takiego zestawu czy może coś z niższej półki będzie lepsze? Będą ok.
adamtulak Napisano 11 Stycznia 2016 Napisano 11 Stycznia 2016 I należy pamiętać, że przednia przerzutka do takiej korby 8rz musi obsługiwać minimalną różnicę pomiędzy średniąi największą tarczą 10T (lub 8T, z 12T może nie działać). Jeśli zostawiasz starą korbę, to musisz pozostawić starą przerzutkę, natomiast kupując korbę pod 9rz (jak M590) będziesz musiał kupić do niej przerzutkę obsługującą odpowiednie stopniowanie (odstęp), zwykle 12T, ponieważ bez tego prawdopodobnie nie będzie pasowała.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.