szczurozor Napisano 21 Stycznia 2016 Napisano 21 Stycznia 2016 Jakim cudem Tobie to nie zadziałało? Nie to, że nie zadziałało. Szczerze mówiąc, nie próbowałem nawet, bo i tak zmieniam cały napęd. Ale - tak usłyszałem od znajomych kilku, którzy w MTB siedzą po uszy, w tym pracownik sklepu. Nie, nie kupuję części u niego więc nie miał w tym żadnego interesu. Nie jestem MC MTB ani tym bardziej Alfomegą więc dopuszczam możliwość nie posiadania racji Jeżeli wprowadzilem w błąd - przepraszam. Bazuję na informacjach od ludzi, którzy na rowerach jeżdżą, jedzą i śpią Poza tym ja mam manię natręctw połączoną z pedantycznością i jak coś ma być na 10 rzędów to ma być na 10 rzędów od A do Z nawet jeśli od F do L działałoby tak samo
krzychu58 Napisano 21 Stycznia 2016 Napisano 21 Stycznia 2016 O Rometach nasłuchałem się też dużo negatywnych opinii. Może i kuszą cyferkami przy osprzęcie, ale podobno poskładane to jak do marketu. Równie dobrze można kilka razy taniej kupić ładny rower w tesko czy innej kastoramie. Możesz rozwinąć co słyszałeś o Romecie? Z tego co na forum czytam to raczej nie ma zbyt wielkich narzekań. Porównując np. do pękających ram Krossa. Pytam z czystej ciekawości. Sam Rometa nie posiadam, ale warto argumentować takie wypowiedzi .
szczurozor Napisano 21 Stycznia 2016 Napisano 21 Stycznia 2016 Mam korbę 8-rzędową i łańcuch 9rz. Kajam się i bicze przyjmuję. To na odwrót jest kłopot. Gdzie szerszy łańcuch nie wchodzi w ciaśniej upchane zębatki kasety. Korba rzeczywiście ma wy***ane jaki łańcuch po niej śmiga No cóż... Słuchanie ze zrozumieniem wyłączyłem widocznie na chwilę :| co słyszałeś o Romecie? Tak. Że wiozą się na marce wyrobionej 30 lat temu, ale jakości nie trzymają. Jak wspomniałem, że niby osprzęt z półki wyższej niż najniższa, ale jakościowo to się "kupy nie trzyma". Przykład z życia: rok 2014 las, szuter, równa droga, że i "Reksiem" by pojechał (mój pierwszy rower! aż mi się łezka zakręciła ) a koleżance zrywa się z haka przerzutka Deore w Romecie Rambler (nie pomnę dokładnie który) rocznik... 2014! Bo tak. Nie wiem. Może ten rower nie jest stworzony do jazdy po równym Z pewnością jest wielu zadowolonych użytkowników Rometa, ale na maratonach stosunek Krossów do Rometów mówi sam za siebie Żeby było jasne wszystkim: nie hejtuję, nie neguję, wyrażam własne zdanie. Po prostu osobiście i subiektywnie stwierdzam, na podstawie zasłyszanego i zaobserwowanego, że w tym przedziale cenowym i jakościowym zdecydowanie kupiłbym lub polecił Krossa R4. Sam jestem zadowolonym użytkownikiem ramy Kross rocznik 2009, o czym już wspominałem. Ale żeby nie było, że Kross jest mistrzem nad mistrze to sam byłem świadkiem jak podczas treningu w zeszłym roku na prostej drodze polnej ramę pięknego Krossa spotkało takie coś:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.