Skocz do zawartości

[+/- 2500zł] Czas na pierwszą szosę

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,

Po 2,5 rocznej przygodzie z Zenkiem (Unibike Zethos 2013), przejechanych wspólnie 5k km, nadszedł moment, w którym stwierdziłam, że mi to się przecież marzy szosówka! :woot:

Mam 174cm i do wydania +/- 2500zł. Celuję w używany, zadbany sprzęt. Rozglądam się po allegro i olx, ale czy teraz jest dobry moment na zakup roweru? Czy lepiej wstrzymać się do wiosny?

Upatrzyłam sobie taki rower:

http://allegro.pl/rower-szosowy-szosa-specialized-carbon-s-works-105-i5883353252.html

Co myślicie? Nie mogę zbytnio znaleźć więcej informacji o tym modelu? Wart grzechu czy lepiej sobie odpuścić? Ew. do jakiej kwoty warto go licytować, żeby nie przepłacić?

Generalnie w podanym przedziale cenowym jakiego sprzętu mogę oczekiwać, żeby uznać, że udało mi się wypatrzeć "okazję"? Mam czas, nie śpieszy mi się z zakupem na razie  :002:

Chętnie wysłucham wskazówek co do zakupu.

Pozdrawiam!

Napisano

O, dziękuję bardzo. 

Czyli generalnie szału nie ma? Nie wiem czy spróbować go licytować do około 2000zł (ok cena?) czy szukać czegoś na wyższym osprzęcie. 

Napisano

Jesli patrzec tylko na osprzet to nie warto. Tu jednak placisz za rame i karbonowy widelec oraz za marke Specialized. Osprzet mozna wymienic a pelna grupa 105 to cos kolo 1600zl. Ma 2300 da sie jezdzic, jedynie zrzucanie na mniejsze zebatki w dolnym chwycie jest niewygodne a wrecz niemozliwe. W gornym chwycie nie jest zle. Mialem takie klamkomanetki, zmienilem na najnowsze 105 i jest duzo przyjemniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...