Skocz do zawartości

[sztyca] regulowana jaka?

mo2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Reverb , lev, d.o.s.s. ? Zalety i wady różnych modeli ? Będę celował  w używkę do 900pln więc thomson raczej odpada. Może ktoś ma na sprzedaż - 31,6 ?

Napisano

Ok. Ale czy się opłaca. Jaka różnica w użytkowaniu i serwisowaniu sztyc? Linka do sterowania chyba bardziej bezproblemowa niż hydraulika ? 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

A może ktoś miał styczność z xlc sp-t06 lub t07 ? Sterowanie hydrauliczne, dobra cena tylko troche ciężka. Nigdzie nie mogę znaleźć opini na jej temat.

Napisano

Nie wiem w jakim celu kombinujesz. Reverb jaki jest to jest ale i tak jak chodzi to najlepsza sztyca na rynku. Z innymi to są jeszcze większe jaja. 

Napisano

Jak dla mnie reverb to jedna z droższych sztyc, z kosmicznymi cenami czesci zamiennych. Fakt, dużo osób ją chwali ale też sporo narzeka. Dlatego szukam alternatywy .

Napisano

Trudno mi uwierzyć że reverb jest "ah i oh" a cała reszta "be" . Wychodzi na to że albo reverb albo zostać przy sztywnej ;-)

Napisano

Niestety ale takie są fakty. Jak tyle osób ma pewne "przejcia" z Reverbem to pomyśl co jest z resztą. Tą sztycę niestety trzeba często "dopracować" w jakimś naprawdę konkretnym serwisie i wtedy zaczyna być oki.

Co do reszty to tylko Giantowi udała się sztyca a biorąc pod uwagę cena-jakość to chyba nr. 1. Problemem jest tylko chyba jeden rozmiar średnicy. 

Z innych to chyba tylko Kind Shock lev ale też nie jest tania. Na pewno unikaj X-Fusion. 

Napisano

Dzięki wielkie . No to zostaje polowanie na reverb'a lub lev'a . Z tego co wyczytałem to niektórzy twierdzą, że lepiej manetkę od reverb'a zamontować odwrotnie po  'niewłaściwej'  stronie kierownicy ? Jeżeli chodzi o serwis to u Foniki i Wicha ?

Napisano

Dropper wyglada ciekawie. Ale cena i brak dystrybucji w Polsce ją dyskwalifikuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...