mo2 Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Reverb , lev, d.o.s.s. ? Zalety i wady różnych modeli ? Będę celował w używkę do 900pln więc thomson raczej odpada. Może ktoś ma na sprzedaż - 31,6 ?
Marcin9 Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Szukasz sztycy regulowanej czy amortyzowane? Bo to spora różnica. Te sztyce są regulowane nie amortyzowane.
marcin_ostrów Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Za 900 to kupujesz nowego Reverba z Bleed Kitem , a nie używkę
mo2 Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Napisano 3 Stycznia 2016 Ok. Ale czy się opłaca. Jaka różnica w użytkowaniu i serwisowaniu sztyc? Linka do sterowania chyba bardziej bezproblemowa niż hydraulika ?
mo2 Napisano 1 Marca 2016 Autor Napisano 1 Marca 2016 A może ktoś miał styczność z xlc sp-t06 lub t07 ? Sterowanie hydrauliczne, dobra cena tylko troche ciężka. Nigdzie nie mogę znaleźć opini na jej temat.
beskid Napisano 1 Marca 2016 Napisano 1 Marca 2016 Nie wiem w jakim celu kombinujesz. Reverb jaki jest to jest ale i tak jak chodzi to najlepsza sztyca na rynku. Z innymi to są jeszcze większe jaja.
mo2 Napisano 2 Marca 2016 Autor Napisano 2 Marca 2016 Jak dla mnie reverb to jedna z droższych sztyc, z kosmicznymi cenami czesci zamiennych. Fakt, dużo osób ją chwali ale też sporo narzeka. Dlatego szukam alternatywy .
malutki Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 tu masz kilka alternatyw http://www.bike-discount.de/de/sattelstuetze-hoehenverstellbar/o-preis ewentualnie jest jeszcze sztyca z decathlonu albo tanio albo dobrze
mo2 Napisano 2 Marca 2016 Autor Napisano 2 Marca 2016 Trudno mi uwierzyć że reverb jest "ah i oh" a cała reszta "be" . Wychodzi na to że albo reverb albo zostać przy sztywnej ;-)
malutki Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 tu masz zeszłoroczny test, chyba sobie poradzisz z tłumaczeniem? http://www.mountainbike-magazin.de/test/parts/test-7-vario-sattelstuetzen-fuer-mountainbikes.1303964.2.htm#produkte polecają kind shock lev tu jeszcze inny, bardziej aktualny test http://www.bike-magazin.de/komponenten/sattelstuetzen/test-2016-absenkbare-sattelstuetzen/a29567.html
beskid Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 Niestety ale takie są fakty. Jak tyle osób ma pewne "przejcia" z Reverbem to pomyśl co jest z resztą. Tą sztycę niestety trzeba często "dopracować" w jakimś naprawdę konkretnym serwisie i wtedy zaczyna być oki. Co do reszty to tylko Giantowi udała się sztyca a biorąc pod uwagę cena-jakość to chyba nr. 1. Problemem jest tylko chyba jeden rozmiar średnicy. Z innych to chyba tylko Kind Shock lev ale też nie jest tania. Na pewno unikaj X-Fusion.
mo2 Napisano 2 Marca 2016 Autor Napisano 2 Marca 2016 Dzięki wielkie . No to zostaje polowanie na reverb'a lub lev'a . Z tego co wyczytałem to niektórzy twierdzą, że lepiej manetkę od reverb'a zamontować odwrotnie po 'niewłaściwej' stronie kierownicy ? Jeżeli chodzi o serwis to u Foniki i Wicha ?
tobo Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 Najbardziej bezproblemowa i to bez wątpliwości jest Gravity Dropper. Poczytaj recenzje sztyc na mtbr.com.
mo2 Napisano 3 Marca 2016 Autor Napisano 3 Marca 2016 Dropper wyglada ciekawie. Ale cena i brak dystrybucji w Polsce ją dyskwalifikuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.