adom Napisano 28 Grudnia 2015 Napisano 28 Grudnia 2015 Czesc, postanowilem zmienic kierownice na bullhorn (niestety jej srednica to 24mm) I mam pytanie czy spokojnie moge "na sile" dokrecic klamki o obejmach 22mm. Pilowanie kierownicy nie wchodzi w gre (bo wlasciwie nie ma z czego odchudzic) a I obejmy klamek tez nie da sie powiekszyc. Na zdjeciu (widok od przodu - zdjecie nie osrte bo telefon jakos nie lapal - ale widac jak sytuacja wyglada): gorna czesc obejmy klamek to plastic ktory da sie rozgiac by przylegal do kierownicy dolna czesc ma wkladke metalowa (nie daje rady jej zdjac) I przez to zostaje przerwa miedzy tym metalem a kierownica - przerwa sie magicznie zmiejsza gdy mocniej dokrecam czyli albo kierownica albo ten metal sie lekko odksztalca. Pytanie moje: czy moge smialo dokrecic na sile I czy to wytrzyma podczas jazdy - czy moze jest inny sposob? Dzieki.
seraph Napisano 28 Grudnia 2015 Napisano 28 Grudnia 2015 Nie możesz, bo obejma pęknie - to jest tylko odlew, więc jest dość kruchy. Jedyna opcja to powiększenie średnicy obejmy np. przez roztoczenie lub wyszlifowanie.
pablo102425 Napisano 28 Grudnia 2015 Napisano 28 Grudnia 2015 Idź do tokarza niech wytoczy Ci redukcje.
Marcin9 Napisano 28 Grudnia 2015 Napisano 28 Grudnia 2015 @@pablo102425,Redukcję? Redukcja by była potrzebna jeśli klamki by były pod 24 a kierownica 22 a nie odwrotnie..
pablo102425 Napisano 28 Grudnia 2015 Napisano 28 Grudnia 2015 Sorry :-) pomieszałem, nie wiem co mi się we łbie umyślało :-)No to tak jak pisał kolega wyżej, roztoczenie więc i tak tokarz Cię czeka :-)
adom Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Napisano 28 Grudnia 2015 Dzieki - warto bylo zapytac bo bym skonczyl z peknietymi uchwytami Mam jeszcze jedno pytanie (tu chyba kwetia gustu ale moze sie myle) Zakladajac ze mam juz poprawione obejmy: owijke na kierownice powinienem zaczynac klasc od koncowek ("czubkow") kierownicy (klamki pojda wtedy na owijke) czy od konca obejm (tak by sie zaczynala gdzie konczy sie obejma). Klamki beda na samych koncach ("czubkach") kierownicy. Pytam bo takiej "konfiguracji" nigdy nie mialem (klamki do hydraulicznych hamulcow tarczowych Magura MT4)
pablo102425 Napisano 28 Grudnia 2015 Napisano 28 Grudnia 2015 Ja bym zrobił od klamki a na końcu kierownicy zakończył korkiem i było by dość estetycznie.
adom Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Napisano 28 Grudnia 2015 Dzieki, czyli jednak kwestia gustu. Wrzucam jeszcze inne fotki obejmy (tej polowki z metalowa wkladka) bo korci mnie by ja (te wkladke) usunac (chociaz delikatne proby zakonczyly sie fiaskiem) Na pierwszy rzut oka wyglada to jak redukcja na mniejsza srednice ale faktycznie moze to byc nierozlaczna czesc calosci I usztywnienie calej konstrukcji. Dzieki.
adom Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Napisano 7 Stycznia 2016 Pozwole sobie uzupelnic ten temat - moze komus sie przyda. Dostepne sa takie przedluzki kierownicy, ktore (wbrew swemu przeznaczeniu) moga posluzyc jako adapter z 23.8 na 22.2 - oczywiscie pod warunkiem ze klamki (czy inny uchwyt przeznaczony na 22.2mm) bedzie zalozony na koncu kierownicy (tak jak bylo w moim przypadku)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.