Skocz do zawartości

[licznik] - proszę o opinie na temat KLS track 30

pacorabane

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

Tak jak w temacie, potrzebuje opinii użytkowników, bądź znawców tematu w sprawie licznika  http://salon-rowerowy.pl/liczniki/5300-licznik-rowerowy-bezprzewodowy-kls-counter-rozne-kolory.html

najistotniejsze dla mnie:

ile wytrzymuje bateria

jak on się sprawdza w terenie (jaka jakość, wytrzymałość na czynniki atmosferyczne itd)

czy może być utrudniona komunikacja pomiędzy  sensorem a licznikiem, jeśli licznik będzie schowany w ramie

mile widziane alternatywy uwzględniające podobne kryteria jak poniżej

Interesuje mnie ten licznik ponieważ pasuje idealnie do mojego projektu.

Kryteria co do wstepnego wyboru tego produktu:

- musi być bezprzewodowy, żeby ograniczyć ilość wszelkich kabli na ramie.

- musi być prostokątny, żebym mógł łatwo wpasować go w ramę (wzgląd montażowy oraz estetyczny)

- mile widziane podświetlanie ekranu

- minimum podstawowe funkcje (odo, trip, czas jazdy, godzina, prędkość max, prędkość śr, prędkość aktualna) 

dzięki

pozdrawiam

Napisano

Jeśli design jest tutaj najistotniejszy to cóż dyskutować :-)

Jeśli szukasz czegoś sprawdzonego w technologii bezprzewodowej to może z przetestowanych na wszystkie strony sigm lub vdo - na pewno się nie zawiedziesz. Zobacz VDO z serii M - są równie prostokątne.

Napisano

Ja mam KLS niżej klasy ale wygląd podobny. Mam problemy z resetowaniem się licznika, bateria wytrzymała około roku, już mi się wyświetla na ekranie że słaba bateria więc nie długo wymienie. Ogólnie fajny,prosty licznik, ale nie kupiłbym go drugi raz :)

Napisano

Przeszukałem siec w temacie tych VDO , o których wspominacie. Seria m tez by mogła być, bo sa prostokątne. jak z komunikacja między nadajnikiem a licznikiem? Są jakieś ograniczenia ? (poza odległością umiejscowienia obu względem siebie oczywiście)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...