Skocz do zawartości

[rower] Kona ESATTO DDL czy Canyon INFLITE AL 9.0

koozak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, szukam roweru uniwersalnego, rekreacyjnego, żeby odpocząc od klasycznej szosówki. Na oku mam dwa biki:

1. Kona ESATTO DDL za 7,5 klocka - KONA BIKES | 2016 BIKES | ESATTO | Esatto DDL

2. Canyon INFLITE AL 9.0 za 8,5 klocka - Canyon | INFLITE | Inflite AL 9.0

Waga Kony to 9,1 przy rozmiarze M, waga Canyona 8,6 ale nie wiem jaki rozmiar. Ja potrzebuje XL, wiec szacuje ze Kona bedzie wazyc 9,5 a Canyon 9.

Co o nich sądzicie, który jest bardziejszy, sztywniejszy, lepszy, wytrzymalszy, ładniejszy, wygodniejszy i w ogóle, który z nich Wy byście kupili?

Zaznaczam, że to nie ma być ścigałka tylko rower do wszystkiego: krótkie rozjechania, długie i wygodne treningi do 200 km ale bez spinki chodzi tylko i wyłącznie o bazę kilometrową, szutry, lasy, parki, lajtowa jazda z podziwianiem widoków włącznie. Pozdrawiam i czekam na porady.

Napisano

Kona ma bardzo sensowna ofertę, Inflte AL za 1 tys więcej ma wszystkie komponenty o klasę wyżej. No może oprócz RD. 

Sam zastanawiam się nad Inflite AL 9.0 w wersji przełajowej. Tak sobie wykombinowałem że dokupię blat Ultegry 52T oraz opony 25 i będę miał szosówkę do treningów a na sezon przełajowy wrócę do podstawowej konfiguracji. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...