Skocz do zawartości

[rama] szukam taniej dober ramy full 26

popo00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam kolegów, 

mam fajny rowerek 26 hardtail wszystko niby ok, ale kusi spróbować fulla. Jako że teraz ceny na 26 spadają pomyślałem że może warto upolowac jakąś fajną używaną ramę full 26 i przełozyć wszystkie graty :) ( łącznie z vbrejkami które sobie chwalę i co by maxymalnie ograniczyć koszty) 

znalazłem takie coś , warte uwagi ?

http://allegro.pl/kultowa-rama-rocky-mountain-slayer-easton-full-i5837602042.html

ten niestety nie ma regulacji amora, a takie coś jednak bym chciał aby wajhą go w razie co zblokowac. 

ps. mam170cm wzrostu

Napisano

To jest rama sprzed kilku(nastu) lat i trzeba się cieszyć, że w ogóle ma mocowanie tarczy. Ma pewnie też mało skoku (strzelam że 80 mm). Dla mnie to żadna okazja. Poszukałbym czegoś o większym skoku, też da się znaleźć. Ponieważ ugięcie wstępne zabiera część skoku, lepiej celować w ramy oferujące co najmniej 100 mm skoku. Teraz jest dobry moment, może ktoś zdesperowany wystawi. Ja upolowałem ramę mającą 150 mm za 800 pln (to było w styczniu). P.S. Jeśli jednak ta rama, to damper raczej do wyrzucenia. Serio, bujana rama ma sens tylko wtedy, gdy sprężyna jest dobrana pod Twoją masę. Dlatego wg mnie dobrym wyborem są ramy z powietrznym amortyzatorem. Oczywiście wiadomo że regulacja tłumienia odbicia to absolutne minimum, więc nawet o tym nie będę wspominał.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...