Skocz do zawartości

[do 2000] Hybryda lub cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę kupić rower, który będzie jeździł w 99% po asfalcie lub ścieżkach rowerowych. Nie chcę roweru typowo szosowego. Myślę, że hybryda będzie lepsza, ale nie wykluczam jakiegoś lekkiego crossa z blokadą skoku amortyzatora w tym przedziale cenowym. Z rowerów które oglądałem do tej pory najbardziej podobały mi się Merida Crossway 40-D, Unibike Crossfire, Kellys Physio 50, Kross Evado 4.0, Kross Pulso, Specialized Sirrus oraz Specialized Crosstrail. Rower ma być do ćwiczenia kondycji w mieście nie zamierzam, jednak nie chcę startować w żadnych zawodach. Czekam niecierpliwie na wasze opinie i ewentualne propozycje.

Napisano

Do rekreacji będzie dobry rower z amortyzatorem, zawsze to przyjemniej się jeździ po naszych drogach. Podane przez ciebie modele są podobne więc celuj w coś z amortyzowanym widelcem, hamulce nie koniecznie tarczowe w tym przedziale cenowym to standardowe v-breki lepiej się sprawdzą niż tanie tarczówki.

Napisano

Jak chcesz jeździć bardziej komfortowo kupuj crossa a jak bardziej sportowo, znaczy szybciej to hybrydę. Hybryda inna sztywność i mniejsza masa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...