Pawlos88 Napisano 22 Listopada 2015 Napisano 22 Listopada 2015 Witam, Ponieważ, chce trochę pooksperymentować z krótszym mostkiem (obecnie mam Ritchey Comp 90mm, 6 stopni wzniosu), poszukuję krótszego aniżeli obecny - myślę, o 80, lub nawet 70 mm. Najchętniej kupiłbym Thomsona Elite ale w oczekiwanej przeze mnie długości, występuje tylko jako 0 stopni, a ja nie chciałbym obniżać kokpitu. Generalnie wymagania są następujące: -dł. 70-80 mm -5-6 stopni wzniosu -wytrzymały i sztywny, relatywnie lekki - cena do 300 zł -pod kierownice 31.8mm - z amelinium Co brałem pod uwagę: - Truvativ AKA - cena przystępna, występował fabrycznie w rowerach opartych na ramię której używam, według opinie znalezionych w necie jest zupełnie przyzwoitym produktem - Ritchey WCS C220 albo C260 - no właśnie tak do końca nie wiem co sądzić, trochę ostatnio wiarę w jakość niektórych produktów Ritcheya zatraciłem, ale abstrahując od tego mój Comp jest zupełnie w porządku, mam tylko wrażenie, że WCS są trochę za drogie jak za to co (przynajmniej teoretycznie)oferują, ale może się mylę ? - Race Face Turbine - mam takową kierownicę( i jestem zadowolony), mostek mi się podoba i spełnia wszystkie kryteria dlatego już miałem zamawiać ale w internecie aż huczy od informacji o pękających płytach czołowych stąd raczej go skreślam - Race Face Evolve - trudno znaleźć jakąś większą ilość informacji od użytkowników, ale większych negatywów nie odnotwałem - Easton EA70 - w zasadzie j.w No i jest jeszcze legendarny Syntace Force 109/Megaforce, ale 500 zł za mostek to jednak troszkę za dużo jak dla mnie(dwa, że jak za mostki za taką kasę wizualnie są takie sobie delikatnie mówiąc) Da kłeszczyn is, co kto macał z powyższego zestawienia ? Opinie mile widziane, podobnie jak inne propozycje, jeśli przeoczyłem warte uwagi mostki w tej k(l)asie. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.