Skocz do zawartości

[Zębatki korby]Wymiana SHIMANO M391, 44/32/22 na 1 tarczę

BJan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To nie jest dla jasności napinacz tylko prowadnica :)

Mi łańcuch uciekał górą, teraz tego problemu nie ma, chyba tylko raz mi się zdarzyło my mocnym walnięciu. A łańcuch skróciłeś?  Przy największej koronce z tyłu przerzutka powinna ułożyć się mniej więcej tak jak na fotce

IMG_2697.JPG

Ociera tylko przy wrzuceniu na największą koronkę, ale być może to wina mojego trochę za długiego suportu. Powiedzmy sobie szczerze, jeżeli decydujesz się na napęd 1x to raczej mało Cie interesują skrajne biegi którzych używa się sporadycznie.

Napisano

Czyli jeszcze muszę skrócić łańcuch. U mnie przy największej przerzutce jest prostopadle do podłoża.

Napisano

To zdecydowanie za długi, pewnie dlatego ucieka Ci u dołu.

Napisano

Jak skrócisz to dół nie powinen spadać bo przerzutka go naciągnie. Góra jednak cały czas będzie dosć luźna i może uciekać. Kup prowadnicę, ja na początku myślałem że w internecie wszyscy piep..ą że będzie łańcuch spadał, niestety bardzo szybko się okazało że to prawda. Ewentualnie zębatke Narrow Wide. Patrząc na cenę jednego i drugiego w tym momencie gdybym kupował to pewnie bym kupił zębatkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...