Gość Napisano 15 Listopada 2015 Napisano 15 Listopada 2015 Korba w trekkingu, który przejechał już ok. 6000 km. Łańcuch i kaseta do wymiany, ale czy korba też? Czy da się tu założyć korbę (jaką) o większej ilości zębów na największym kole?
Marcin9 Napisano 15 Listopada 2015 Napisano 15 Listopada 2015 Jest już temat dotyczący oceny stany zębatek.Zadaj tam pytanie na pewno ktoś pomoże http://www.forumrowerowe.org/topic/152734-korba-i-kaseta-oceniamy-stan-zebatek-napedu-cz2/
tobo Napisano 15 Listopada 2015 Napisano 15 Listopada 2015 A jakie prędkości maks osiągasz na dużej tarczy i przy jakiej kadencji? Ja zmieniłbym to ostatnie w technice pedałowania - mam w szosie tarcze 50 i 34 i praktycznie nie używam blatu, na 34 przód/12 tył kręcę 40 na godzinę przy wysokiej kadencji. Zdrowiej dla kolan. A do tej korby większej tarczy założyć się nie da. Jedyne wyjście to wymiana na korbę szosową, np 50/34 lub 52/39, 53/39. Pytanie czy zębatki nie będą ocierać o rurkę ramy. Korba nie wymaga wymiany zębatek, pozostaje kwestia dokładnej inspekcji krawędzi zębów, sprawdzenie czy nie są zagięte, bez zadziorów.
Gość Napisano 15 Listopada 2015 Napisano 15 Listopada 2015 A jakie prędkości maks osiągasz na dużej tarczy i przy jakiej kadencji? To nie ja tylko koleżanka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.