Skocz do zawartości

[3000-3500] jaki rower mtb?

Floki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów,pisze ponieważ mam kłopot z wyborem roweru, nie za bardzo się znam,po długim czasie w końcu udało mi się uzbierać na rower i nie chciałbym tych pieniędzy wydać na marne :) rower miałby mi służyć do jazdy po ścieżkach leśnych,polnych,raczej mniej po ulicy,( ewentualnie wyjazd z miasta)  dwa razy w roku wyjazd w góry i tam poszaleć, oczywiście w granicach rozsądku (tzn bez większych skoków itp) ale np kamieniste,ukorzenione szlaki, zjazdy mnie rajcują, ogólnie przeszukiwałem fora ale mam dylematy ,dlatego chciałem zaczerpnąć waszej pomocy.

-może być to  rower używany wart oczywiście tej ceny,

-fulle raczej nie wchodzą w grę, nie stać mnie na serwis jak i też nie wykorzystałbym jego potencjału,

-co do rozmiaru ramy to sam nie wiem ( 177cm wzrostu)

-preferowane koła 27,5

Dzięki za odpowiedzi:

Pozdrawiam

Napisano

Z nowych rowerów masz np. Kross R/B7, Cube ACID (z tym ze Cube na kołach 29). Co do rozmiaru ramy najlepiej byłoby się przymierzyć osobiście do danego rozmiaru lub ew. Zmierzyć wewnętrzną długość nogi od jajek w dół jeśli nie masz możliwości jakiejkolwiek przymiarki.

Napisano

Ten talon jakoś mi nie podchodzi,szukam szukam i szukam i jestem na dobrym tropie :D tzn bardzo podoba mi się rower na ramie dartmoor primal ( uniwersalna rama z tego co wyczytałem,podoba mi się geometria) i takie pytanie,czy zdołałbym złożyć taki rower na średniej klasy osprzętu do 3500 zł, 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...